Monday, April 18, 2011

saya sayang dia

Welcome back~!!

Hye semua yang sudi membaca blog kuh iney..actually ney baru jewk sampai KL pukol 7pm tadi..kemanakah diriku??persoalan yup di situ.hehe..actually for 4days 3 night aku telah ber-jimba-kan diri bersama incik kekasih yang teramat la dirindui..

masa hari khamis gerak g segamat dulu..amek beliaw..konon-konon nak masok dalam UiTM la..weh gua rindu uitm segamat kowt!! ex-student segamat neyh! owkay2 back to da story..memula ingat lepas la nak masok dalam..dengan muke innocent lagi tak tau malu aku main redah jewk post pak guard sambil meng-show off- kan kad metrik aku..sekali kena gak tahan cz aku punya student sticker yang lama..then pak guard tersebut soh aku tinggalkan kad metrik kat pondok dorunk n aku boleh masuk..weh gleww ke ape aku nak tinggalkan kad metrik aku??kantoi la aku bukan budak segamat cz kat kad metrik aku terang lagi bersuluh aku ney student UiTM Bandaraya Melaka..kos HR lak toh..mane plak kos HR ade dekat segamat toh kan..setelah beberapa ketika yang agak membasahkan badan ku kerana berpeluh menunggu si incik kekasih abez kelas, aku dan beliaw pown men-drive-kan mr.accord menuju ke rumah sewa beliaw..tak lama pown dok umah sewa incik kekasih..then kitorang gerak plak nak ke umah family incik kekasih...
jumaat..aku bangun agak awal but usha-usha semua pown tidow lagi..except si naney merangkap adik perempuan incik kekasih aku ney.naney da g sekolah..

on friday, tak ada aktiviti sangat pown..memula plan nak g jenjalan la but boley plak si incik kekasih marah aku..hehe..biasa la salah paham sket jewk..hehe..aku plak da rasa macam tak taw nak buat apa, tetibe terpikir plak dalam kepala hotak ney nak berjalan round-round kampung..so aku pown kua la..g kdai beli aiskrim and air soya..then bila lalu dekat sungai rasa nak lepak sekejap..tak lama lepas toh incik kekasih lalu n soh balik..hehe..aku kene mara la plak cz kua x bagi taw..hehe..padan muke aku!! hehe..then da petang sket aku ajak incik kekasih g makan KFC..then saja tengok-tengok kain dekat nagoya..alahmak ai..cantik la plak corak leopard dye..aku pown ape lagi..rembat la..hehe..on jumaat malam toh aku ngan incik kekasih da make a little discussion..haha..bukan menda apa pown.juz fikir nak g mana jewk la..

so pagi sabtu toh aku, incik kekasih dengan naney da plan nak g melaka..merendek-rendek dekat melaka..sampai melaka g kat AEON Bandaraya Melaka dulu..sekejap jewk kat sana..tak sampai sejam pown.then teros gerak nak g Dataran Pahlawan..g jewk sana tak dapat parking..ramai orang kowt..biasa la..nama pown ari sabtu..orang cuti..da puas cari parking, lastly kitorang decide parking jewk deoat Hearten Square.dengan muke yang over confident, kitorang terus la blah..hehe..kat padang dataran pahlawan ada la plak orang main paintball..so tengok-tengok la dulu sebelum masuk..then terus g cinema..kitorang tengok movie Senjakala..sementara nak tunggu time hall dibuka, aku ajak dorang ney g beli HOT & roll...favvy neyh..k to all yang tak pernah try and teringin nak try, aku suggestkan you all beli savory crispy pizza filling..memang terbaik la!! after dat, kitorang terus g tengok movie then we all g karaoke kat Mahkota Parade..hehe..melalak sakan owkay!! dah habis melalak, balik time!! before balik g singgah beli satey dulu dekat are umah sewa kuh dulu..huhuhuhuhhuhuhu...

#1. Naney, Huz, Wany
#2. k..i know i'm gedik..hehe
#3. terasa macam ada paparazzi plak..haha..ata AEON Bandaraya Melaka
#4. Sesi menghabiskan kesemua duit dalam bank
#5. three of us
#6. I'm stage's regular customer
#7. sesi membetulkan seluar di eskulator
#8. owh mak kau!!
#9. me with bakal adik ipar..hehe
#10. Me with my beloved incik kekasih
#11. "yang sebenarnya, Dragon Ballz ada 7 biji semuanya"
#12. with incik kekasih saya
#13. Kami sweet couple kan??hehe
#14. erk!! agaknye apa yang aku tengok??
#15. i'm howt..model pown tak howt cam aku..hahaha
#16. flying kiss to all (n_n)v

ahad pulak tak buat apa-apa..juz buang masa tengok tv and baca komik..aku kejutkan incik kekasih yang tidur dekat runag tamu and ajak beliaw and adik-adik beliaw g breakfast kat tampin..but adik-adik beliaw tak nak plak..so juz me and him jewk la yang g memenuhkan perut..da agak petang toh, aku pown mula la kemas barang-barang coz nak bertolak balik ke KL plak..so sepanjang 4 days ney memang aku hepi sangat..lama kowt tak jumpa..hehe..after this ntah bila pulak la nak jumpa ney kan..


p/s: aku taw la blog aku x se-bez blog org laen..so...bia la..hehe....

Wednesday, April 13, 2011

berjimba di zoo



 Hello all readers out there!!
on last Tuesday, aku da make a plan untuk g berjimba di zoo negara..as plan yang akan follow is me, ain. arwin, fara nad, labest and also sara..sebab kerja, fara nad tak dapat follow..and sara plak gi melaka..labest??dia ada interview la pulak..so..aku, ain and arwin jewk la yang g..
models at zoo
them


rasa macam kembali ke zaman kecik-kecik pulak..hehe..lawatan sambil belajar ke zoo negara owkay!! hahaha..syiok gitu..lama dah tak g zoo ney ha..kami pown meronda-ronda la satu zoo ney..tengok binatang la kat sana tak kan nak tengok barangan letrik plak kan..hehhe

aftrer g zoo, ain ney mengajak g sungai belakang zoo ney..tapi hujan la pulak..so kitorang g la kat wangsa walk mall..jenjalan buang masa di sana yup..then lastly g makan plak nasi ayam dara berempah dekat taman melati..
my best shoot using D3100..heeeeeeee

p/s: tak ada idea sebenarnye ney ha..heheheheh..layan jewk la k you allzz..adios amigossss

Thursday, April 7, 2011

Gembira bersama mereka

Hello Readers~!!

uopdate blog dengan laju-laju ney..hehe..actually last friday aku g melaka to attend seminar SPSS..preparation for our reports..kat melaka jumpa sume genk-genk kuh!! owh rindu sama mereka..jumpe memang la akan gelak sampai tak ada suara..dalam keta da tak payah bukak radio..suara dorunk kan maen kuat dok berborak..hahahaha..

sampai-sampai kat melaka aku, aswad and labest menunggu si lisa, amin and tikah..dorang ade meeting dengan advisor dorang.bafak lama plak dorang ney kan..aku, labest and aswad lepaking dulu la dekat mamak sebelah KBM toh ha..sempat gak aku melantak roti planta..muahaha..tunggu punye tunggu nampak gak batang hidung mereka bertiga ney bersama-sama izati..after datz, aswad and labest gerak g amek si iza plak dekat Melaka Sentral..aku, amin, lisa n tikah terus gerak ke Tesco..nak prepare barang-barang yang diperlukan untuk the BBQ session..wah!!

#1. at teso..memborong smp barang pown ley ilang..hehe


after sesi membeli-belah, we all sume bergerak ke rumah nenek aswad.area Masjid Tanah and ready-ready nak buat BBQ neyh!! labest and tikah bersihkan ayam, amin and lisa masak nasi goreng, aswad prepare api untuk BBQ, iza plak goreng ayam..heeeeeee..tak lama pastoh si fatin sampai..beliaw plak menumbuk bawang.muahahah..aku??snap-snap da photo ma~~~memang syiok la dengan they all ney kan..masing-masing pown cooperate together..happening gilew..aku nak buat statement kat sini..aku berjaya hidupkan bara nak buat BBQ taw..aswad pown tak berjaya..muahahahahahaha..

#2. semangat dorang ney nak wat BBQ
#3. Owkay makci-makcik sekalian..ney la cara menumbuk yang betul k

#4. posing-posing depan tangga batu gitu~
#5. wany, iza, lisa, tikah, amin, aswad and labest.....
badan memang penat la lepas abez toh..masing-masing pown da berbau yang agak menyenangkan..badan pown da lekit-lekit coz tak mandi lagi..muahaha..tunggu la turn sorang-sorang nak mandi..heheheh..lepas toh jewk memang aku, amin, lisa, tikah and iza tdow mati..letih..esok kena bangun pagi lak..


pagi-pagi gerak da nak g KBM ney..ade seminar SPSS..agak ke berngantokkan ye mendengar itoo semua..but rindu nak belajar macam toh..hehehehee..syok kowt masa blaja-blaja..masa seminar ney dapat jumpa semua budak kelas..ade beberapa jewk yang tak datang..lepas abis seminar haruslah bergambar bersama!! hehee
#6. suasana kampung...seronok..


#7. with classmate yang dirindui.hehehe..after SPSS seminar
balik seminar petang toh konon-konon planning nak jenjalan kat Bandar Hilir toh la..budget nak gerak la lepas asar..sekali semua pown g bantai tidow..muahaha...petang da kol 6 baru nak bangun..so cancle la nak gerak lepas asar..after solat maghrib baru nak gerak..dalam kol 8..di sebabkan Masjid Tanah nk ke Bandaraya Melaka itoo sangat la jaoh, maka dengan itoo kami sampai pown da pukul 8.45pm..perot da lapar ney..g la cari makan..aku pekena hot and roll, Savory Crispy Pizza..sedap!! then dorunk nak makan McD..so follow jewk la..after that, ape lagi..g la karok!! hahahaha..lepas karok toh singgah kejap dekat pahlawan walk..mengusha sana-sini..and TAHNIAH kepada aku kerana dah berjaya merembat sehelai baju..haish!!! sebelum balik singgah g makan..lapar pulak rasa perut ney ha..

#8. muka semua hepi nak g karaoke..hehe
#9. Cover album kami.nantikan!!
#10. semangat kami melalak!

#11. penat da ney woiii!!

esoknya toh masing-masing da terlajak tidow..kol 10 baru masing-masing nak bangun..then kol 12 baru aku, amin, lisa, iza and tikah gerak balik Bandar Melaka..aku anta si amin, tikah and also si lisa..but..as usual la kena la berbelanja sakan dulu kat AEON Bandaraya Melaka..hehehehe..ha kan aku da terborong lagi stage make-up and also buy pums..syantik!! lepas anta mereka, aku and iza menunggu labest pulak..kirorang balik KL bersama.iza stay umah daku..samapi KL si iza ney nak plak beli kamera untuk incik kekasih aty beliaw..so g la low yatt..but masuk dulu dekat  Sungei Wang..ha daku terembat plak 1 beg ney..haish!! tak pe la asal ku gumbira..muahahahaha..after anta labest kat umah, aku and iza pown lepaking kat umah aku jap then..zzzzZZZZ~~~

the end!!



Friday, April 1, 2011

nenda saya...

Hello Readers~!!

Cik Wany dalam keadaan yang penat..baru sampai KL..driving from Kelantan owkeng!! hehehee....nak cte pasal nenek..semua orang ada nenek kan??aku pown..x kesah la apa panggilannya sekali pown, maknanya tetap sama..orangnya tetap sama bagi setiap individu..macam aku, aku panggil nenek aku "mek"..i'm klantanese so, panggilan mek memang sesuei la kan..hehe..

owkay siyes!!kat bawah ney gambar mek aku..hehehehe







ha kat atas ney sume gambar mek..amacam??cun tak??mek aku nama dye Hasmah Ibrahim..lahir on 18 Jan 1943..mek aku cun weh!! tengok cucu-cucu nye la..semua ensem-ensem, cun-cun kan.hehe..aku lau balik kampung mesti nak gurau-gurau dengan mek..then t dye gelak begegar satu badan..hahaha..comey jewk kan..mek aku always kat tangan pegang tasbih..and selalunya dye suka duduk depan pintu umah..port mek la toh..haha..then paling x ley blah lau kitorang sume tengok tv mek akan lalu then dye akan block tv..haha..mek kan da tua, jalan pown x laju mana.lagi-lagi lepas kena strok dulu..mek tak boleh nak tahan kencing dye.n kadang-kadang toh taw-taw basah jewk..hehee..mek spoting..ada dulu nak g berkelah dekat pantai..dye nak ikot jugak..hehe..so bawak la..and mek kalau kitorang sume balik masakan dye memang sedap!! 


tapi...toh semua cerita lama..mek dah tak ada..mek da tinggalkan aku buat selama-lamanya pada tarikh 28 March 2011 pada umur 68tahun..sedey hati ney Tuhan jewk la yang tau..kalau balik kampung, macam mana nak gurau-gurau g ngan mek?? macam mana nak amek gambar mek banyak-banyak??macam mana nak rasa mek masak lagi??
T_____T
mek meninggal dunia kerana recurrent stroke pukul 2.25pm kat Hospital Besar Tumpat..balik kampung kelmarin aku cakap kat mama "ma, orang macam nak g hospital..rasa macam mek ada kat sana jewk ma" dalam aty da menangis da ney..but aku tahan coz ramai orang masa toh yang datang untuk kenduri tahlil mek...semalam aku g pusara mek..Ya Allah!! aku macam tak tahan sangat..sedey sangat-sangat. sambil bacakan yasinn untuk mek, aku nangis..aku dapat sengar su yah pown nangez jugak coz tak tahan sedey..

aku terkilan sangat tak dapat tengok mek buat kali terakhir..cik ma cakap jenazah mek berseri sangat..licin jewk muka mek..aku nak ciom mek buat kali terakhir..aku nak mandikan jenazah mek. aku nak sembahyangkan jenazah mek and tengok jenazah mek di kuburkan..but....aku tak sempat..tak apalah..aku sentiasa akan sedekahkan fatihah untuk mek and doakan mek semoga roh mek dicucuri rahmat..mek..kak sayang mek................



mek semasa terlantar di hospital..sempat aku jaga mek walau sekejap and tak seberapa..semoga mek tenang dan ditempatkan bersama orang soleh..aminnn..


HASMAH BINTI IBRAHIM
18 JAN 1943 - 28 MARCH 2011