Monday, March 28, 2011

2nd year?? hate

Hello Readers semua~!!

recently kat office ney..bosan nye la hai..nk update pasal byk menda but all da pic x transfer lagi..so nanty2 la yup daku mengupdatenye..heeeeeeeeeeeeeee...

2nd year..syok ke?? bez ke?? bangga ke if your relationship da get into 2nd year?? owkay yup teros terang aku cakap aku sangat tak suka 2nd year..yeap!! i hate it so damn much..know why?? simple...because when get into 2nd year, banyak sangat masalah yang jadi..banyak sangat gadoh, banyak sangat sakit hati..sometimes menda kecik jewk pown but can cause a disaster..

masa awal-awal toh, i means on the 1st year, sumenye cam owkay-owkay..tak banyak sangat masalah and everything going smoothly..sebabnye?? yela masih dalam proses nak mengenali..still malu-malu and sangat-sanagt menjaga aty and perasaan masing-masing..but bila dah masuk 2nd year, x da malu-malu..ayat sume main lepas jewk.da x fikir g da pasaan-pasaan ney bagai, bak kata orang toh, da pandai tunjuk belang masing-masing. tunjuk siapa punya ego yang lagi tinggi.but inside sebenarnya bukan tak sayang but maybe da lama bersama, da taw macam mana keadaan sebenar lover kita..tyme ney la hal kecik pown ley bawak masalah besar kan?? yup..gadoh memang la perkara biasa dalam percintaan ney but kalau hari-hari gado agak-agak dalam hati yang ada taman toh boleh jadi taman lagi ke??

orang kata, 2nd year ney la banyak cubaan and dugaan..ye aku akui..aku sendiri pown bape banyak kali gadoh..one month toh if tak gadoh macam tak sah..tak macam 1st year dulu..jarang sangat kowt gadoh ney.boleh kira ngan jari berapa kali gadoh in 1 year but now??memang kena kira guna jari jiran tetangga.punya la banyak kali gadoh kan..hehehe..but selalunya gadoh pown tak lama sangat.and normally da jumpa, owkay..hehehehe..gadoh gedik-gedik orang cakap toh..tyme tengah marah memang la ngamok-ngamok.baling handphone atas bantal, hentak kepale kat teddy bear, mulut pown mengeluarkan perkataan-perkaan yang tak sepatutnye..

gadoh-gadoh toh normal dalam percintaan ney betol tak??actuallty kalau kita gadoh ney sebenarnye kita boleh belajar and akan lebih memahami apa yang lover kita suka and apa yang dia tak suka..aku dengan incik kekasih selalu gadoh pown tapi sebenarnya still love each other..right b??heeeeeeeeee

so conclusion nya, gadoh-gadoh ney biasa la..boleh makin merapatkan hubungan jugak bila dah baik toh..sebabnya, kita akan lebih memahami..so kalau dah gadoh toh, sorang kena jadi air untuk cool kan keadaan..jangan nak dua-dua ego..and salah sorang jangan la selalu nak ego jewk setiap masa..takot nanty ada yang simpan dalam hati..




Friday, March 25, 2011

Nikon D3100

Hello Readers~!!


nowadays ney ramai yang tergila-gila nak own DSLR..including me yeaw~!!! and i've got it malam tadi..heeeeeeee..sangat suke..ayah belikan for me..thankx ayah!!

ayah belikan Nikon D3100..hehehe..buat upgrade sikit dekat my DSLR because aku pasang filter yang multi coated..aku tak abez godek-godek lagi kamera ney..will be godek-godek soon..hahahahaha..ape punye bahasa la ney kan..sila lempang laju-laju..

syok la berposing pas ney..and bez la blew dapat amek gambar yang cun-cun..miahahahahaha..

da la tak taw nk cakap ape lagi da..heheheh..to incik kekasih yang today nak bertolak ke UiTM Dungun toh, take care k..jgn noty2..noty2 t siap la bakalan dilempang laju-laju..hahahahahaha..




Thursday, March 24, 2011

berat badan owh berat badan

 Hello Readers sekalian alam~!!
hahahahaha tetibe lak sekalian alam kan..heeeeeee..
lately berat badan aku sangat la owhmygod! owhmygod!! haish macam nk ubah jewk jarom dekat weight measure kat umah toh..since start praktikal ney memang berat aku naik mendadak..kalau dulu masa study berat aku juz 49kg jewk weh..but after keja ney naek sampai 54kg!!! owkay sangat la berat bagi aku k..hamek kau 5kg naik!! huh!!! kat opis makan then duduk buat keja..tak berpeloh sangat..if kat KBM dulu g kelas panjat tangga sampai level 8, stamina kuat toh..toh x naik sangat..

k i need help..now aku da pown berjaya kurangkan 2kg..currently my weight is 52kg..hebat tak??haha..in 2 weeks taw aku kurangkan 2 kg..how do i do it??simple..x mkn nasi la..take another food..and aku byk mkn buah-buah..1 week jewk taw x makan nasi..then makan nasi balik but x banyak.my english lecturer penah cakap if really nk berat badan turun dengan cepat stop makan nasi 1 week then after 1 week makan nasi balik..ulang-ulang buat macam tue.nanti cepat turun  berat..so i juz follow and its work bebeh!!

now aku nk turunkan another 2kg to become 50kg only..owkay sila la berdiet kembali..wahai makanan sedap-sedap, gudbye!! hahahhahaha..(dalam aty sedey jugak sebenarnye)


Wednesday, March 23, 2011

Post paling banyak gambar!!

Hello Readers~!!

currently kat office sangat la banyak kerja..mane tak nye..supposely in  my department ade 4 staff and plus aku, practikal student. but, 2 staff da trasfer g department lain and sorang da resign..glew tinggal aku sorang-sorang..uwaa~ sedey2..da la ari-ari makan hati dgn bos..haish!! bengkek seyh!! aku sekarang ney menghitung hari jewk nk berambos dari department ney..kalau ari-ari kena sape yang tak sakit hati betol tak??ada jewk yang tak kena..sampaikan brooch, cara jalan, shawl sumenya jadi point..gila tak professional beliaw! paling tak bley aku terima she said aku dok tayang bontot kat office. she said aku buat sexual harrastment..WEH! WUT DA HELL!! k2 da sesi luahan perasaan tamat di sini..hahaha..

actually post kali ney aku saja-saja nak review balik gambar-gambar aku dengan incik kekasih..hehehe..pejam celik da lebih 2 tahun da aku dengan dye..hehehe..since memule kenal sampai skang mmg banyak la gambar..ye la mesti la nk amek gambar dengan incik kekasih sendiri..lau amek gambar dengan incik kekasih orang lain toh LAIN toh..hahahahahahhahahaha..





kat atas ney semua gambar aku dengan incik kekasih di era aku diploma..ceh!! gila punye bahasa..hahahahah..time ney paling bez..hehe..mase ney masing2 pown malu-malu lagi..gambar pown takot nak dekat..hahahhaahahahahh!!! da toh muke kebanyakan selebet-selebet jewk..al-maklum la..kate pown masih kanak-kanak riang..sytle pown xley blah..kalau tengok pown ley gelak..baju pown x style mane..make-up pown x pandai lagi..hahahahahahah..k sila gelak beramai-ramai..hahaha..ehem-ehem..sape pandai bley la detect mane satu gambar kitorang sebelum couple..hahahahahhaha..













kat atas ney semua era kebangkitan..muahahahhahahaha..tyme ney plak masa aku degree at UiTM melaka..adeh sedey sket cz da x dapat la jumpa ari-ari..lau masa diploma dulu slalu study kat library sama-sama..da jaoh ney tak kan nk lepak kat library sama-sama lagi kan..so kebanyakan masa di habiskan kat melaka la..incik kekasih akan turun melaka..heee..macih incik kekasih!!! gambar mase ney sume masing-masing pown da pandai da nk style-style kan..hahahaha..mengarot!! dush dush!! 








kat atas ney semua gambar masa era aku practikal..heeeeee..cweet tak??(perasan lebey la plak)..hahahaha..menggelabah betol cik wany!! hahahaha..mase ney da sopan da sket..heeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....puji diri sendiri plak..toing~ toing~ masa ney la tak banyak masa aku luangkan untuk dia..siang da bz kat office..da malam plak badan pown da penat..so da tdow awal..sian kan..sorry dear~!! pape pown i still love him..



 ha gambar kat atas ney plak mase convocation aku and jugak convocation incik kekasih..heeeee..tahniah kepada kami..weeeee~~~

p/s : gila bersepah gambar..ish..ish...ishhh~



Monday, March 14, 2011

me plus you

hello readers~!!
lame nye la kan aku x update blog..sorry la..sekarang ney tersangat la banyak kerja..kerja kat office, dengan report aku yang blom siap lagi..hadeh2..pape pown now tengah menghitung hari jewk nak habis praktikal..wahai masa, cepatlah berlalu..da tak tertanggung da rasa nya..owkay back to da main story..muahhahaa..after 1 month tak jumpa incik pujaan hati, last week hari Jumaat aku berjumpa beliau..heheheh..tersangat la rindukan beliau..sebenarnya kami baru lepas berdepan dengan masalah dalam perhubungan kitorang..at that time, i feel lost and down yang ketara..but after almost 1 week, we'll back together..seriously i do love him..

hari jumaat pagi aku bertolak dari rumah because aku ade meeting dengan advisor pulak pukul 2pm..g dulu rumah incik pujaan hati and dia temankan aku g melaka. sampai melaka amik fatina dulu dekat rumah dia..then sama-sama kami g jumpa Puan Noraeffa..almost 1jam jugak la jumpa advisor. after that, singgah umah fatina dulu coz aku nak tukar baju..takkan la aku nak berbaju kurung pulak g dating..hehehehe..g tengok wayang jewk..beli sekali untuk esok..jumaat tengok Big Momma. and untuk esok, aku n incik kekasih da booking awal-awal movie Hikayat Merong Mahawangsa. Big Momma memamg lawak..hehe..malam kitorang balik. on da way balik, beli satey dulu dekat area umah sewa aku dulu..teringin punye pasal..heheheh..something happen taw masa kitorang on da way balik..memang mencuakkan ati dan perasaan betul weh..ney si Muhammad Husaini punya cuak sampai dia hilang selera nak makan satey..hehehehehe...


on the next day, kitorang gerak g melaka balik.hehehe..asik-asik ulang alik melaka kan..mentang-mentang la Tampin dengan Melaka toh sekangkang kera jewk...tapi lau betul-betul banyak jugak kera toh kena kangkang kan..hahahahhaha!! after makan, ape g, tengok movie la weh!! Hikayat Merong Mahawangsa..the best!.. thats the comment yang aku ley bagi..aku rasa macam tengok movie from Hollywood plak..congrats KRU!! petang kitorang balik coz his family nak attend kenduri.tapi bila sampai x jadi g pown kenduri..hehehehe..malam, aku ajak incik pujaan hati g makan.bawak atan  n naney jugak..sakit hati betol dengan kedai Garuda Tom Yam kat Tampin!! ha hamek ko full aku kasik..know wut, tunggu makanan sampai jewk da 45 minit. toh pown baru sampai air..hangin jewk kan..nak cakap kedai ramai orang, tak la ramai mane pown..da la lambat, mahal gilak plak toh kan..eeiii hye~  sabo yo la..ikot ati den, den lompang yo bos den..eyh..tetibe bos aku lak kan kene lempang..upz~!! nak buat cam mane..lepas geram punye pasal kan..hehehhehe..
da la, banyak plak aku melalot ney kan..t la will update byk g..tata titi tutu~!!