Monday, January 31, 2011

merindui mereka.........

 hello readers~!!

sekarang cik wany dalam keadaan yang moody little bit..hmmmmmmmm......sikit-sikit feeling..sikit-sikit emo..mengapakah?? ntahla..dengan incik kekasih da berapa kali kena mara..dye mara, aku mara balik..muahahahaha..maafkan daku wahai incik booncit cayang..hehe..

sebenarnya kerinduan and ke-tension-an  melanda..hmm......rindu la kat incik kekasih..siyesly..dont want to be like this..nak selalu dengan dia..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! hmmmmmmmmmmmmmm....know wut..i love him so damn much...

not even that..i also miss my friends and my life at Malacca...seriously!! miss to go to class and mengantuk-mengantuk dalam kelas..yup..also rindu nak sejuk gigil-gigil dalam KBM toh..rindu nak gelak ramai-ramai dalam kelaz ngan classmate yang superbz happening..kua g lepak-lepak dengan Iza, Amin, Lisa and Tikah..miss dat moment la...................................hmmmmmmmmm


masa klaz IB..konon-konon red riding hood

genk kuh!!

incik kekasih sayer


Friday, January 28, 2011

Welcome to the world, My sweetheart!!

Little Baby Boy just Born~!!

OMG!! so cute owkay..and i'm so excited so hug him..little hand, little nose, little face...sooo cute!!
actually anak my BFF..so officially aku mengisyhtiharkan bahawa aku da menjadi mummy angkat kepada this little baby boy..hehe..his name is Mohd Adam Arjuna Afqar..date of birth is on 23 January 2011..

ke-excited-an aku ngan ain mmg gilew..haha..g kat hospital kitorang macam nak lari jewk supaya cepat sampai and cepat boley dukung baby..hehehe..bafak excited..hehehe.......

so now i'll become Mama Niney..hahahahaha

jom tgk gambar this little baby boy jom..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
little hand

Mohd Adam Arjuna Arqar


His mama Niney

wake up!

his mama neea





Tuesday, January 25, 2011

Genting Highland bersama mereka

Haloo readers~!!

Cik Wany baru balik daripada Genting Highland..seronoknye boley release tension..muahahahaha..on 22 January 2011, kereta Honda Accord 2.0 telah mendaki Genting Highland dengan begitu tabah sambil membawa 4 orang penumpang which is Wany, Husainie, Suzie and Hazwan..






Sesi petang kami berjimba sebentar lepaking kat taman sambil snap-snap gambar sana-sini..lepas da penat g lepak mamak dekat underground floor hotel theme park..lepak makan nasi lemak ayam..sedap2,..hehehehehe..then g plak kat First World Plaza sambil main game tembak-tembak yang melenguhkan tangan daku sambil berkaraoke yang menyakitkan tekak daku..owh ye..tak lupa maen bowling yang asik masok longkang yang memalukan daku..maihahahaha..

balik hotel da malam and badan pown da penat..bangon esok plak kena awal coz nak masok theme park pulak..g maen-main kat theme park..spinner, bumper boat, spinner, go-kart and banyak lagi..maen rejang memang la syiok tapi basah la...hadeh2..da la sejuk..basah lak toh...da tercari2 bahang matahari..miahahaha..then  dalam pukol 4.00pm gerak balik..






Thursday, January 13, 2011

wany, sara & aswad ber-dating


Hello Readers~!!


Actually last Saturday aku ade gathering..haha.no la..actually juz hang-out with classmate KBM..Sara and Aswad..oleh kerana si Aswad teramat teringin nak naek LRT, ko ktrunk pown decide untuk berjalan menaiki tren..huhu..memule Sara g amek Aswad dekat Bukit Jalil..then kitorang jumpa dekat LRT Star Ampang. Aku pick dorang kat sana and bawak g LRT Putra Jelatek..daripada sana kitorang g ke KL Sentral..and from KL Sentral kitorang naek Monorail ke Times Square..hahaha..nak di jadikan cerita, ramai yang teramat sangat la orang di mana-mana tempat yang kitorang g..sian si Aswad.tak merasa nikmat sebenar naik train..heeeee..
menunggu mereka penuh kesabaran

Kitorang memule g shopping dulu dekat Sungei Wang Plaza..Sara kat sana da gilew tengok banyak sangat sale..hahaha..then kes Aswad hilang..haha..lawak-lawak..aku and Sara calling-calling si Aswad after kitorang abez shopping..dye tak angkat plak.da toh blew call siap cam cancel call..macam enset kene amek curi jewk..aku da pk cam ane ney..da la dye tak biase dengan kawasan KL ney..last2 jumpe jugak..hahaha..dye x pasan rupanya..haha..

si sara dan si wany
..kami..
Then after abez shopping dekat Sungei Wang, kitorang g kat Times Square lax..g makan kat McD sambil tengok theme park..orang jerit naik spinner, DNA, and roller coaster..fuhh!!! tak tenteram diwatnya..hahahaha...
Da abez makan shopping lagi..syok2..haha..
Aku juz beli long dress, sling bag and belt jewk..
Aswad beli perfume and also bag untuk mak dye..aku pilihkan weh..hahaa
Sara beli sling bag jugak, perfume, slipper and baju kowt..
Pape pown memang syiok2..t kita jenjalan lagi ye kawan-kawan..g tempat laen plak..hehe



Tuesday, January 11, 2011

Gen-X dan Gen-Y..boleh ke??

Hallo readers~!!

Sejak dua menjak tiga menjak ney memang la teramat bz..kerja berlambak-lambak..dengan report proposal tak siap lagi kan..ha memang terbaek la!! Dush!! Dush!!

Owkay back to da topic..haha..

Owkay sejak masuk dalam industry ney, aku dapat observe something..what??guess la cepat..haha..menggelabah betol wany!! Bila masok dalam this real world, alam pekerjaan i can see many type of person..macam-macam kerenah, macam-macam tabiat and perangai..semua ade strengths and weakness masing-masing..bila da masok dalam this real world jugak, memang semua type of person akan bercampur.i means Malay, Indian, Chinese and other races. Also note that different age group also work together.kalau masa study dulu, semua member belong to same age group.so pendapat and style almost da same..but the question now is.....boleh ke Gen-X ney terima kerja,pendapat and jugak style Gen-Y??hmm..whats ur opinion about this???

Bagi generasi Gen-Y ney, Gen-X ney macam kolot, tak open minded, pemikiran sangat la derrrr~!!
And bagi generasi Gen-X lax, dorang fikir yang Gen-Y ney suka main-main, style ntah hapa-hapa and what-so-ever lagi la kan..

So bila da keadaan macam ney, boleh ke dorang work together and understand style each other??boleh?? Certain-certain orang yup they can accept the style of the different age group but some other?? i don’t think so..

Example kat sini k..juz take a look nowadays ramai remaja perempuan yang jenis pkai shawl. Then letak ribbon, la bunge la as brooch dorunk kat shawl.pastoh suka-suka hati match kan anak tudung dengan shawl.kadang-kadang sampai 3 anak tudung skali dorang pakai.aku la toh.korang tengok..ade ke Gen-X yang makcik-makcik ney pakai macam toh??gelak guling-guling lau jumpa makcik-makcik yang pakai macam toh Paling koman pakai tudung Ekin yang sarung terus toh, tak pown pakai tudung bawal..that really their style..and we don’t have the right nak kondem mahupown kritik style dorunk..so far aku macam tak penah lagi la dengar makcik-makcik kena kondem ataupown kritik cz pakai tudung bawal or tudung Ekin toh..TAPI!! datz makcik-makcik ha mulot tak boleh blah punye lo~ memang kebanyakan dorunk cannot accept da reality that they getting older and their style sometimes do not relevant anymore. Sebok nak kritik cara anak muda skang pkai shawl. Jelez kah mereka??? Maybe~~ pastoh menggelabah cakap remaja perempuan sekarang suka pakai seluar ketat la, baju tak sesuai la and banyak lagi la..pssssttt~ you all taw tak macam mana style dorang masa zaman 70an, 80an dulu?? Imagine sendiri la...haha

Lagi satu..nowadays kan banyak baju yang jenis sampai paras peha toh..kire cam dress la kan..and many of girl out there akan pakai dengan seluar..kire owkay la kan..tapi dat makcik-makcik ho cakap “i tak faham la kenapa orang sekarang suka pakai skirt pastue pakai seluar” ayat somebody ney..nape??nak ke pakai dress toh sahaja and show all da betis-betis and peha-peha?? Or..adakah anda jelez coz masa zaman anda muda anda tidak dapat mengenakan baju macam gitoh?? Sila gelakkan beliaw beramai-ramai..

K la da penat da membebel..huhuhu..one thing jewk i wanna say here

“Respect people like people if you want people respect you as people”



Sunday, January 9, 2011

Thursday nite fever!

Hello Readers~!!

actually apa yang aku nak story ney happen on this thursday..juz tak ada masa nak updating my blog..huuhuhu..

owkay la..actually malam khamis baru ney membe-membe lama aku ajak kua..maklom la kitorang da lama sangat tak kua together..so dat nite unite together la between Ain, Faizah, Fik, Zainab and me..yahoo~! hehe..actually planning nya memang tak berapa proper la.huhu..so kitorang lepaking dulu dekat Wangsa Walk Mall..first-first nak karaoke la..then bilik lax full..cait!! then da buntu nak ke mana..naek plak kat bowling..mak aih..sampai kene que..last2 tak taw nak g mane..then Ain da lapar..haha..so kitorang decide bersama-sama nak g makan western dekat HR dekat Kampung Baru..memang sedap..puas..abez diet aku .. jom la layan gambar
faizah, ain, fik, zainab and me




our dinner

Sunday, January 2, 2011

budak hilang di Uptown Danau Kota

Hello readers~!!

aku baru balik daripada Uptown Danau Kota ney..and...ade budak hilang tadi dekat Uptown Danau Kota..memang kesian la..dah la tadi uptown ramai orang..budak toh pown baru nak masok darjah 2..kelam kabot kakak budak toh ngan membe kakak dia round cari-cari budak toh ke hulu ke hilir..siap tanya "ada tak nampak budak lelaki tinggi ney (sambil paraskan tangan ke pinggang) pkai jersi merah" muka kakak budak toh memang cuak abez la kan..abez sume kedai yang rasa-rasa boleh tarik perhatian adik dia toh dia tengok-tengok, intai-intai..tsiap tanya kat kedai yang ada jual hamster, rabbit and binatang-binatang yang seangkatan denganya la..lastly memang dia da give up la..dia g kat balai polis bergerak yang ada dekat dengan tempat orang karaoke..Cik Polis pown tunjuk budak yang hilang toh..naseb baek la adik dia ada dekat ctoh..nampak jewk adik dia, dia teros jerit panggil nama adik dia..adik dia pown teros pandang n teros jugak g kat kakak dia and nangez..memule kakak dia rileks g..last-last kakak dia pow nangez jugak..nak taw sape mereka??meh aku tunjuk meh

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


si budak yang hilang
si kakak kepada budak yang hilang
si kawan kepada kakak budak yang hilang

eyh kenapa muka kakak budak yang hilang toh sama cam muka aku??

owkay fine aku mengaku..yup dat'z me..memang adik aku pown yang hilang tadi..cuak glew owkay..jumpe jewk adik aku tadi teros menitik air mate.tetibe dekat Danau tadi ada jejak kasih plak kan..dalam aty "siap la ko balik ney"