Friday, July 15, 2011

Pasrah Segalanya


Pernah hati ini terguris
Denan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Ku tabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalakn mereka yang ku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Ku serahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala apa yang terbuku di hati

Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci





Tuesday, July 12, 2011

1st photoshoot by Focal Oblique team

hello readers sekalian...

lama gila kan tak update..hehe..cam agak kemalasan yang melampaui batas la kalau nk update blog ney..heeee..
k actually aku dah attend photoshoot session ney da lama da..just tak update jewk dalam blog lagi..

tema nya...street photoshoot...masa mula-mula sampai i thought hanya sorang photographer jewk..but bila sampai..HAMEK KAU!! almost 15..and..I'M THE ONLY MODEL..gila cuakkk..dah la thats my first time kan.at least kalau ada model lain boleh jugak tiru-tiru posing ke pe ke.heee..k terase hot plak sekejap masa tue cz semua mata-mata memandang daku..*blushing*..hari ahad dekat bukit bintang..ha tak nak ramai orang pulak kan...

setelah berkenalan dengan all the photographer, dorunk pown memulakan aksi tembak-menembak..macam-macam style..sampai baring-baring   =_="   ....

my first experience was really awsome~!! thanks to all the photographer yang sangat friendly..next time ajak sayer shoot lagi taww..heeee..

jom usha hasil kerja mereka jom


by bobby

by bobby


by bobby

by eb

by ache

behind da scene

by azmi



by eb

by hafeez

by hafeez

by mabai

by mabai

by mofa

by mofa

by noza

by shakan

by shakan
eyh~!! haha..terjumpa pulak Cik Epal

p/s: saya budak baru belajar..

Thursday, July 7, 2011

Abu..please come back

Hello Readers..

seari dua ney aku cm sedey sket la..hmm..my cat hilang..semalam dia keluar umah..then teros tak balik-balik..selalunya kalau dia keluar mesti balik tp sampai sekarang tak ada...aku ney macam terbunyi-bunyi jewk loceng dekat tali leher dia tue..selalunya kalau dia bergerak, mesti loceng tue berbunyi...OMG!! terlalu rindukan ABU..

he's cute rite?
memula dulu mama yang bawak balik abu kat rumah..masa tue dia kecik lagi..kat rumah, aku selalu lak tue usap-usap dia.kadang sampai tidur sama-sama..n abu ney memang manja.suka gesel-gesel badan dekat orang..lagi satu abu ney memang pandai..kalau panggil dia mesti dia datang..yang selalu mandikan abu, aku la...memula dulu memang dia bising sikit..tapi da lama dia owkay da..hehe..so kebersihan dia memang dijaga la k..no kutu-kutu..hehe..one more thing, kalau aku balik malam-malam mesti dia tunggu depan pintu..so bukak-bukak pintu da nampak beliaw...

memang selalu pemalas
gaya tidur memang super extreme..
now he's gone...tadi bangun jewk tidur aku terus cari abu..kot-kot dia ada balik..tapi tak ada..puas dah cari.tak jumpa jugak..ney mesti kes ada orang da kidnap abu ney..hmmmm..i will not imagine abu kne langgar n mati k!! nope!! never happen..



hmmmm.....abu, balik cepat..semua orang tengah tunggu abu..smartheart pown banyak lagi dalam bekas ney..sape nak habiskan..balik cepat k..miss u (T__T)

Tuesday, June 21, 2011

Celebrating her birthday

 heya all~!!

19th of June is my BFF birthday..Hepi Birthday to my lovely Ain Nizar..may God bless u my dear..so for celebrate her birthday, aku planning awal-awal nak g Genting Highland..lagi pown aku x penah ke sana dengan beliaw..so this is da tyme la kan..actly aku pk lau g lepak-lepak g mall cmtue sama jewk habes duit ke wayang la, mkn la, itu la ini la.so baik la g genting jewk kan..heee..so on 20th June kitorang g sana..we all bertiga..Ain, her boyfie Arvin and me..memule daku mengajak incik kekasih but beliaw tak mau cz ade sebab-sebab tertentu...


pagi-pagi da gerak g ke rumah ain then amek si Arvin pulak..x sampai sejam kitorang da smp kat Genting..having some breakfast dulu kat sana..makan nasi lemak.hehe..kitorang makan dekat tempat staff..actually memang orang luar tak boleh masok, tapi kami dengan muka slumber meredah...haha

Genting Highland sejuk gilak kowt dat day..berkabus sepanjang hari..n ada skali tue hujan sekejap but tak lebat la..semua we all naek..seronok.and new experience bila naik flying coaster tue..woe..macam nak luluh jantong but memang fun!! naik rejang plak memang fun weh..yang syok nye, kitorang basah..haha..aku x basah sangat cz aku dok depan..paling kesian kat birthday girl la coz dye paling basah..hahahahahahaha...

but ade sedikit perubahan dekat theme park ney..1st thing, dye punya ticket masok da lain..kalau dulu harga masa peak n low season berbeza but now harga peak ke tak peak sama jewk..RM46..yg berbeza if ada Mykad dgn tourist..tourist mahal sikit..lagi satu aku cam bengang n menyampah sket la coz banyak game dorunk yang kene simpan beg dalam locker..menyampah..kalau locker free xpew la jugak..ney kene bayar..da tue locker plak jaoh..ape masalah pown x taw la..macam kitorang nak naik go-kart dat day..staff dye cakap "ade beg tak boleh ye" huh~!! dulu boleh jewk..letak jewk la beg dekat tepi tue bukan nya susah pown...geram..saja jewk nak gain profit lebih..dah tue skang ada limit plak boleh main sampai pukol berapa...xsuka!!




k la datz it la..tak dewk nk cakap apa dah.hehe..by da way, hepi birthday my darling..love u!!

p/s: will update about photoshoot (n_n)v


Friday, June 17, 2011

blog daku sudah update..yeay! gembira kejap

Hello readers~!

amacam rindu tak nak baca blog ku?? (budget ada orang nak baca plak blog ko ney wany!)..sudah berkurun lama tak update kan??haha..actually diri ini amat la terasa malas untuk meng-updatenye..tengok blog orang lain semua da setting cantik-cantik..aku punya jewk macam WTF..please i'm not mencarot k..i just said What The Fabulous k..k cukop la mengarot untuk hari ini..
latest pic of me
terasa kurus kejap..

actually today result final exam untuk budak-budak degree student UiTM keluar..well, i'm one of them la yang cuak gila-gila..mau tak cuak..dah la final year kowt..and thanks God~!! lepas jugak aku degree ney..weh seluruh alam buana..aku dah grad weh!! (tolong jerit untuk budak-budak kelas BBHR6C sekali)..bercerita pasal result??eyh xmo la..malu..tak gempak macam budak-budak kelas aku yang lain..mereka hebat T______T

oleh kerana result pown dah dapat, so kena la meng-abdikan diri mencari kerja..weh i'm getting fat k..dok jewk kat umah.sangat la bosan..hari-hari pown facebook..ei..takde life langsong..kalau g kelas bez jugak..pagi-pagi da boleh exercise naik tangga dari level 1 until 9..da toh classmate plak happening sampai diriku juga pening dengan mereka..agak-agak bosan satu kelas dating bersama-sama..karok la, luahan hati ke hati la..macam-macam dorang ney taw..hehe..guys..u all cool giler dow..miss you guys!!

ada classmate yang da dapat kerja..aku??ingat nk masuk balik Sapura..haish..tue la..masa boss offer berkali-kali daku reject..kan da nyesal..aku nak masok sana temporary jewk kowt..tengok la macam mana..pray for me genk!! buat yang dah berkerjaya, jangan risau, aku akan mengkis duit mu..mood: kejam siap kuar tandok!

lepas ney kehidupan aku akan mula la berubah..kalau sebelum-sebelum ney dok fikir t nak masok sem baru nak kena beli itu..kena beli ini.yang paling penting duit PT masok bila.panjang ney list barang yang nak beli..tapi sekarang fikir, duit PT nak kena bayar balik..macam mana nak bayar balik ney..ha hamek ko!! selama ney dok sedap jewk guna duit PT..sekarang terima la balasan..OMG~ pegawai PTPTN bersuara "ko bayar balik duit PT yang ko guna beli heels, gladiator, pums, baju, seluar make-up, shawls dan segala macam makanan tue..bak balik! bak balik!!" scary siot pegawai ney..haishh~!! tunduk sambil garu kepala..

dats all la..tak tau da nk cakap ape..ngeh~ negh~ ngeh~

jgn risau pasney blog akan selalu di update..heeeeeeeeeee..thanks to all supporters..sangat terharu..

p/s: secret ney..i'm fall in luv with this guy..sweet kowt dye dalam cter Asmara..miahahahahahahahhahaa

tengok!! datz pillow ada my name..awww~!!

Wednesday, May 11, 2011

kesedaran yg da lama tak update blog

hello readers!!!

wah wah wah~!!! begitu lama cik wany x update blog..weh sumpah rindu nk update blog..but..yela lately bz sket la yunk..sebelom-sebelom ney bz nk settlekan report..da settle, nk kne hantar plak kat KBM..ingat hantar report ney kejap jewk rupunye tuhan jewk taw betapa lamanya aku nk kene hantar..cait!!

bila dah dudok kat rumah badan pown makin naik..gosh!! currently on diet k..please..i want my body backkkk~!!! so jom diet bersama..heee

now ngah tak ada kerja, g cari kerja..ha kan da bz..padan muke..hehe..sebenarnya aku ada la bukak business kecil-kecilan..kat internet jewk..through laman sosial yang sangat fofuler seantero dunia..facebook..hahahahah..aku jual purse jewk..weh korunk..aku jual murah-murah and semua cantik-cantik taw..lau nk usha boleh la g try usha kat fb aku.hukhuk..kebanyakan design adalah sama seperti design original..hehe..promote lebey la aku ney kan..heeeeeeeeee....

HERMES PURSE - RM25
HERMES LONG - RM30
TORY BURCH ZIP - RM35
MULBERRY - RM35

CHLOE - RM35
MULBERRY - RM35

CHANNEL -RM25

terjebak kah??mungkin...hukhuk..saje nk berangan-angan..actually teringin nk jadi model (erk!! perasan nye minah ney!!) hakhak..so mule la nk menjebak, terjebak dan dijebak dalam bidang ini..hehhehe..gedik santai~ ape??aku gedik??la...tak taw ke??aku memang gedik la you all~ 




Monday, April 18, 2011

saya sayang dia

Welcome back~!!

Hye semua yang sudi membaca blog kuh iney..actually ney baru jewk sampai KL pukol 7pm tadi..kemanakah diriku??persoalan yup di situ.hehe..actually for 4days 3 night aku telah ber-jimba-kan diri bersama incik kekasih yang teramat la dirindui..

masa hari khamis gerak g segamat dulu..amek beliaw..konon-konon nak masok dalam UiTM la..weh gua rindu uitm segamat kowt!! ex-student segamat neyh! owkay2 back to da story..memula ingat lepas la nak masok dalam..dengan muke innocent lagi tak tau malu aku main redah jewk post pak guard sambil meng-show off- kan kad metrik aku..sekali kena gak tahan cz aku punya student sticker yang lama..then pak guard tersebut soh aku tinggalkan kad metrik kat pondok dorunk n aku boleh masuk..weh gleww ke ape aku nak tinggalkan kad metrik aku??kantoi la aku bukan budak segamat cz kat kad metrik aku terang lagi bersuluh aku ney student UiTM Bandaraya Melaka..kos HR lak toh..mane plak kos HR ade dekat segamat toh kan..setelah beberapa ketika yang agak membasahkan badan ku kerana berpeluh menunggu si incik kekasih abez kelas, aku dan beliaw pown men-drive-kan mr.accord menuju ke rumah sewa beliaw..tak lama pown dok umah sewa incik kekasih..then kitorang gerak plak nak ke umah family incik kekasih...
jumaat..aku bangun agak awal but usha-usha semua pown tidow lagi..except si naney merangkap adik perempuan incik kekasih aku ney.naney da g sekolah..

on friday, tak ada aktiviti sangat pown..memula plan nak g jenjalan la but boley plak si incik kekasih marah aku..hehe..biasa la salah paham sket jewk..hehe..aku plak da rasa macam tak taw nak buat apa, tetibe terpikir plak dalam kepala hotak ney nak berjalan round-round kampung..so aku pown kua la..g kdai beli aiskrim and air soya..then bila lalu dekat sungai rasa nak lepak sekejap..tak lama lepas toh incik kekasih lalu n soh balik..hehe..aku kene mara la plak cz kua x bagi taw..hehe..padan muke aku!! hehe..then da petang sket aku ajak incik kekasih g makan KFC..then saja tengok-tengok kain dekat nagoya..alahmak ai..cantik la plak corak leopard dye..aku pown ape lagi..rembat la..hehe..on jumaat malam toh aku ngan incik kekasih da make a little discussion..haha..bukan menda apa pown.juz fikir nak g mana jewk la..

so pagi sabtu toh aku, incik kekasih dengan naney da plan nak g melaka..merendek-rendek dekat melaka..sampai melaka g kat AEON Bandaraya Melaka dulu..sekejap jewk kat sana..tak sampai sejam pown.then teros gerak nak g Dataran Pahlawan..g jewk sana tak dapat parking..ramai orang kowt..biasa la..nama pown ari sabtu..orang cuti..da puas cari parking, lastly kitorang decide parking jewk deoat Hearten Square.dengan muke yang over confident, kitorang terus la blah..hehe..kat padang dataran pahlawan ada la plak orang main paintball..so tengok-tengok la dulu sebelum masuk..then terus g cinema..kitorang tengok movie Senjakala..sementara nak tunggu time hall dibuka, aku ajak dorang ney g beli HOT & roll...favvy neyh..k to all yang tak pernah try and teringin nak try, aku suggestkan you all beli savory crispy pizza filling..memang terbaik la!! after dat, kitorang terus g tengok movie then we all g karaoke kat Mahkota Parade..hehe..melalak sakan owkay!! dah habis melalak, balik time!! before balik g singgah beli satey dulu dekat are umah sewa kuh dulu..huhuhuhuhhuhuhu...

#1. Naney, Huz, Wany
#2. k..i know i'm gedik..hehe
#3. terasa macam ada paparazzi plak..haha..ata AEON Bandaraya Melaka
#4. Sesi menghabiskan kesemua duit dalam bank
#5. three of us
#6. I'm stage's regular customer
#7. sesi membetulkan seluar di eskulator
#8. owh mak kau!!
#9. me with bakal adik ipar..hehe
#10. Me with my beloved incik kekasih
#11. "yang sebenarnya, Dragon Ballz ada 7 biji semuanya"
#12. with incik kekasih saya
#13. Kami sweet couple kan??hehe
#14. erk!! agaknye apa yang aku tengok??
#15. i'm howt..model pown tak howt cam aku..hahaha
#16. flying kiss to all (n_n)v

ahad pulak tak buat apa-apa..juz buang masa tengok tv and baca komik..aku kejutkan incik kekasih yang tidur dekat runag tamu and ajak beliaw and adik-adik beliaw g breakfast kat tampin..but adik-adik beliaw tak nak plak..so juz me and him jewk la yang g memenuhkan perut..da agak petang toh, aku pown mula la kemas barang-barang coz nak bertolak balik ke KL plak..so sepanjang 4 days ney memang aku hepi sangat..lama kowt tak jumpa..hehe..after this ntah bila pulak la nak jumpa ney kan..


p/s: aku taw la blog aku x se-bez blog org laen..so...bia la..hehe....