Friday, November 26, 2010

Cik Wany dapat Award

 Hello Readers~!!


actually updating blog dekat office ney..broadband ku kena potong..kuang~ kuang~ kuang~
aku dapat award babe~!! haha..lama dah tak dapat award ney..hee..thankx kepada Pesona Akasia sebab bagi award iney..


yes blog saya memang comel..ahakx!! haha..tetiba terasa poyo

mereka yang aku tag:


Thursday, November 25, 2010

My 1st day punye cerita

Hello readers!!
Aku nak story sket menda ney..my first day experience at SapuraCrest Petroleum..kat sini masok pukol 830am..aku sampai office dalam pukol 8am..aku kena datang awal coz t aku takut aku lambat sampai.daripada kena marah baik aku yang datang  awal, right?
Biase la nama pown 1st day.. so pkai la baju kurung kan..hehe..memula memang excited tapi dalam excited aku nervous jugak sebenarnya..
Kalau orang lain 1st day practical xdewk buat pape.juz duduk..yeah sangat membosankan..hehe..aku?? not like what i think..uwaaa~~ pagi-pagi da masok meeting..owh ye..lupe lax nak bagi taw..aku dekat Department HR..Capability Management Division. More about training ney bagai la..masa dalam meeting asek aku jewk kena tanya. Mane tak nye..aku sorunk jewk background HR kat department aku ney..ha macam-macam la..SOCSO, team building la..team boarding la..aku ney mane la nak penah dengar team boarding..team building toh taw la aku..
1st day aku memang aku sangat la BLUR owkay..aku macam tak taw pape kat sini..normal la toh kan..kalau sebelom ney aku banyak cakap, masa dekat office ney aku tetibe jadi pendiam weh~!! Haha..membe-membe aku gelakkan aku jewk..siot la korunk!!
Masa 1st day jugak aku kene prepare minit mesyuarat..mak aih~!! Agak-agak taw ke tak aku nak buat ney..gilew ko! Mane la aku taw..blaja buat minit mesyuarat toh belajar masa dekat diploma dulu lagi kowt.toh pown bukan betol-betol belajar..juz review jewk kowt.. da toh another task yang aku kena buat masa 1st day, aku kena prepare PIP (Performance Improvement Plan). Menda ney untuk those staff yang dapat ranking rendah mase dalam Performance Review (Performance Appraisal).. ha hamek kau!! Agak-agak macam mane la aku nak buat ney kan..hadeh-hadeh..
Aku tanye manager department aku  ney.macam mana aku nak buat menda halah toh kan..dye pown gtaw la aku cam ane sebenarnye..owkay taw cam ane..aku kena tanya orang bahagian Employee Relation untuk dapatkan data-data toh sume..da g tanya kene plak pas-pas kat orang lain..ade la Encik ney bagi taw name orang nye toh..but aku lupa la plak nama penoh dye..juz ingat depan jewk.nama depan dye Raja.so aku g la tanye..skali ade 2 orang plak kan nama Raja. Then aku da tersalah Raja..adeh da kene marah blew aku mintak dekat Raja A..patot aku mintak dekat Raja B..kuang~ kuang~ kuang~ ..moral down melanda owkay..haha..padan muka dekat diri sendiri..
Toh la ctew 1st day kat SapuraCrest Petroleum Berhad..

To membe-membe yang praktical, good luck yup!! Rindu korunk sangat..hikhik

Tuesday, November 16, 2010

~Friends Forever~

Hello readers~!!

esok last day aku dapat berkumpul beramai-ramai dengan classmate aku semua..lepas ney entah bila la lagi..mereka memang sumenye supportive, caring and happening sumenye..melalui mereka aku dapat kenal makna apa itu sahabat, apa itu kawan yang sebenarnya...

masa memula masok klaz aku memang rasa cam tak biasa lagi..maklom la ramai yang tak kenal..hehe..tapi bila da kenal memang rase best sangat mereka ney..and i think antara sume klaz BBHR part 5 klaz aku paling happening@paling ceria@paling bising..hehe..

but semuanya toh hanya akan tinggal sejarah lepas ney..bak kata pepatah:
"Semalam adalah sejarah yang akan sentiasa di ingati..esok adalah mimpi yang belum pasti dan hari ini adalah realiti dan penentu siapa diri ini"

banyak memory dengan mereka dekat Melaka ney..memang akan aku ingat dan simpan dalam hati aku buat selamanya..Friend forever..

This song aku dedicate khas untuk korunk...

"As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change, from whatever
We will still be, friends forever"


Amin, Lisa, Maliza, Atiqah, Sara, Labest, Aswad, Fatina, Nisa, Alia, Mira, Nad, Hana, Izati, Jannah, Huzz, Fiza, Jannatun Naimah, Zerk, Kak Nad, Sida

Monday, November 15, 2010

wany say hello to stalkers

Hello stalkers~!!!

tengah buat ape toh?? da lame kije jadi stalker sayer?? amacam?? seronok jadi stalker??
ehem~!! ada ke yang terasa??
ADE AKU KESAH??
hahahaha..bluekk~!!! 
syoh~~ syoh~~


kami pergi kenduri

hello readers~!!

semalam actually my last paper..alhamdulillah da abez final exam..tak perlu da nak final exam  da pasney..yeay~!!

semalam lepas jewk abez paper, aku, amin, lisa, iza and tika gerak g umah amin kat Kulai..kakak dye kawen..si Chichi and Ben-benn pown ikot skali taw..

dalam area pukol 4pm smpai umah amin..ktrunk gerak da pukol 2pm..dalam perjalanan hujan jewk..da sampai da tak hujan tapi br jewk lepas hujan..makan-makan sume..then lepak-lepak jewk..malam toh jugak kene gerak balik Melaka sebab hari iney ade taklimat praktikal...dalam area kol 9pm gerak balik...tapi sebelom toh singgah jap pekena sate..sedap glew weh..hehe..

jom layan gambar..








New Pets

Hello readers~!!

baru 2hari lepas aku dapat pets baru..yeay~!! mereka adalah sepasang hamster yang sangat comey...dan jugak sangat hyper..haha..

aku namakan yang betina berwarna putih ney Chichi..
yang jantan kelabu ney aku namakan Ben-Ben..

nak tengok??
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaa~!

Chichi and Ben-Ben


This is their cage


tag by Azmie

hello readers~!!

haha..rasanya dah lama Cik Wany x dopat tag..hehe..tetibe dapat tag pulak kan..so jom layan tag iney..thankx untuk sedare yang tukang tag.hakhak


Kena cerita pasal diri sendiri, dengan 25 point penting..

  1. Nama betul Norsyazwani Mohd Zain
  2. Nama panggilan Wany, Syaz, Syazwani, Nini, Kak Niey
  3. Lahir pada 4th February 1988
  4. I'm shawl crazee
  5. .I love my B.Husaini Hairuddin
  6. Ada pets baru..Ben-Ben and Chichi
  7. Buat Diploma In Banking at UiTM Segamat
  8. Buat Bachelor In Human Resource kat UiTM Bandaraya Melaka
  9. Cannot go out without my liquid Eyeliner
  10. Anak sulung daripada 6 adik-beradik
  11. Ada darah kacukan cina..nenek belah mama and moyang belah ayah
  12. Bestfwend sayer si Zera and si Ain
  13. Suka jalan-jalan amek gambar and tengah berimpian untuk dapatkan DSLR..hehe
  14. Kadang suka hiding something indside.sometimes nampak hepy sebenarnya tak.
  15. Memang suka bergaya..hikhik..but not so over owkay
  16. Suka makan tapi nak diet..ha cam ane??
  17. Akan selalu timbang berat badan dan akan teruja walaupon hanya turun 100g..haha
  18. Sangat tak suka menunggu
  19. Tak suka lelaki yang smoking
  20. Now tengah suka glew minum Chocolate Blog kat Cool Blog
  21. Bengang bila Honda Accord saya calar..dush2!!
  22. Ha now pakai Sony Ericsson Vivaz and jugak Nokia N70
  23. Huhu..saya kuat jelez..hikhik
  24. Tengah belajar-belajar masak..heeeeeeee
  25. Suka lelaki yang bergaya...wahahahahhahhahahahhahahah!!! (abez idea punye pasal)



Saturday, November 13, 2010

anybody can help me tak??

hello to all readers sekalian....

skang tengah pening la..nk masokkan like button facebook kat every post tapi tak tau..da jmp cm ane nk amek link toh..tapi masalah skang tak tau plak nak paste kat mane...geram lax..daripada tadi dok fikir ney..sampaikan nak buku Employment Law pown da tolak tepi jewk..haha..

ade siapa-siapa boleh tolong bagitau tak??

segala jasamu amat dihargai..hehe


Friday, November 12, 2010

jom jalan-jalan

hallo readers sekalian~

after jewk paper Knowledge Management on 9 November 2010, aku ngan member-member da pown decide untuk g berjimba-ramba wat sementara waktu..yang ikot ialah Amin, Lisa, Maliza and jugak Tikah..balik KL..yup..balik umah aku..gerak around kol 1.30pm and sampai area kol 3.30pm..tapi g makan-makan dulu dekat luar..hehe..so blew dah petang, ktrunk pown berjalan la area-area rumah aku...rumah aku ney atas bukit.so kwsn dye cantik lau nk adekan photoshoot nye..hakhak..so kami berphotoshoot la sebentar..





blew da malam. area kol 10.30pm, aku bawak mereka-mereka iney ke Uptown Danau...jalan-jalan cuci mata bak kata orang..hehe..ade jugak dorunk ney merembat kasut..hehe..aku??juz beli hair band jewk..



ke-esokan harinya, ktrunk da planning and memulakan operasi..modus operandi kali ney untuk shopping sakan..haha..so 1st place yang ktrunk g ialah Sungei Wang Plaza..wah.bukan maen memilih baju dorunk ney..hehe..


da area kol 2.30 pm perot pown da lapar..g kat Pasar Datok Keramat.pekena ikan bakar..wah..memang sedap glew la..hehe..kene makan ye kawan-kawan untuk bagi korunk tenaga nak berjalan ney.hehe

next place, g Petaling Street..kat cni juz cuci mata jewk..tak beli pape..da penat berjalan kat pelating street ktrunk sume bergerak ke Masjid India..ha kat sini memang ktrunk sume rambang mata dibuatnye..banyaknye Shawl..ha memang Shawl Crazee la kan..hehe..macam-macam jenis shawl ade dekat sini..yang penting, murah, cantik and up-to-date..kalau kat tempat lain, gipsy shawl harga dekat RM30, lau kat cni memang tersangat murah daripada itu..





Thursday, November 4, 2010

student dan study group~!!

hello reader~!!

sekarang tengah musim final exam..but ade jugak yang da pown abez final exam..huh! sangat jelez dengan mereka..hehe..owkay..biase la as student mesti la kene study kan untuk buat preparation nak jawab soalan exam..n..study group memang menjadi kebiasaan student-student ney..

sape yang buat study group angkat tangan!! hehe

study group normally mesti more than one person..lau one person toh namenye study alone k..n kes biase la kan kalau ade gabungan antara jantina in one group..kadang-kadang pown assignment macam toh jugak..betol tak?

yang menjadi masalahnya sekarang ney..ade dikalangan students yang buat study group dekat rumah sewa mereka..yup..memang la tak salah..tapi di ingatkan k.TAK SALAH KALAU SAMA JANTINA SAHAJA! kalau da ade kaum lelaki yang buat study group toh da over k you~! nak-nak kalau malam..eyh, wut da hell macam toh??sorry..mungkin ade yang terasa..but ini hanyalah pendapat aku dan aku rasa aku patut speak out menda ney.ney tak kisah la sama ada lelaki g study rumah anak dara ataupun perempuan g study umah anak bujang..

beragak la..kalau betol nak study and nak buat study group sekali pown, tak perlu rasanya sampai nak g study dekat rumah..McD rasanya bukak 24hours kan??kedai mamak toh..24hours jugak kan?? and kalau nak cakap tak selesa ke ape ke, library yang pihak university sediakan rasanya akan bukak malam masa final exam ney..so ape alasan you all sampai perlu nak study dekat rumah anak dara/anak bujang??

ye aku akui aku ney memang bukan baik sangat..tapi so far aku x penah lagi lelaki masok umah aku..tak penah lagi buat study group dekat rumah..kalau ade pown toh sume yang sama gender dengan aku..kalau ade lelaki masok sekali pown mereka ialah anak makcik rumah sewa ney sebab nak betolkan kipas kami yang rosak. pakcik plumber sebab tandas kami tersumbat..lain-lain rasenye memang tak ada langsong..

nak kata budak kecik, masing-masing pown da ada otak.da boleh fikir sendiri kan..bukan nye bodoh.kalau bodoh, xla sampai dapat msk IPTA/IPTS kan?? yang perempuan ney aku nak cakap..yela sebab kaum sejenis aku kan..so kene la cakap lebih sikit..mane maruah you all sebagai perempuan?? suka-suka benarkan lelaki masuk rumah sewa korang..ape orang sekeliling cakap? sangat tak manis k..plus boleh menimbulkan fitnah orang..owkay kalau you all cakap yang you all buat study group ramai-ramai sekali pown tapi x perlu rasanya sampai nak bawak masok dalam rumah..pergi tempat lain tak boleh??kena jugak hangkot lelaki masok dalam rumah eyh??ape nanti you all ney akan rase gatal-gatal seluruh badan ke kalau lelaki tak masok rumah you all?? tak pown you all rase macam nak pengsan ke kalau tak ade lelaki dalam rumah you all?? aku bukan nak masok campur urusan you all but sekadar peringatan kepada mereka-mereka kat luar sana dan jugak diri aku sendiri..

so readers yang setuju dengan aku sila komen.dan yang tak setuju jugak komen la..komen jangan tak komen...

k la..bak kata pepatah, siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnye kan??aku cakap tak tujukan kat sapa-sapa..siapa yang terasa toh maaf la banyak-banyak k...

bai~!!