Saturday, October 30, 2010

Kenapa Dia temukan aku dengan orang yang salah??

hallo readers~!!

sorry lately aku x update blog..actually tengah final exam..now da lepas 2 paper and i still have 4 more paper..da la paper tadi BAFAK SUSAH! ha geram Cik Jah! buat kat past sem laen, yang kua ntah pape..so..banyak la pk secara logik...da2 xmo fikir lagi da pasal paper tadi..now da next paper plax..wish me luck k guys~!!

actually don't have pape yang nak dicitewkan..but..........juz now baru on facebook and terjumpa ney..


kadang-kadang kita marah, kita sedey..kenape la kita couple tapi kita disakiti, they break our heart..betol tak?? and sometimes ada jugak kita da sayang kan seseorang tapi cinta kita tak berbalas. kita ingat dia ada perasaan kat kita but actually not...
KENAPA SUKA SANGAT JATUH CINTA PADA ORANG YANG SALAH??
meh-meh dudok dekat-dekat..i have something to share with all..

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yang bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.



3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.



4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.



5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...



6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.



7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.



8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.



9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL



PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥


Wednesday, October 20, 2010

KL-Melaka-Muar-Tangkak-Muar-KL

hello readers~!!

hahaha..ney another blog updated~!

semalam aku ikot ayah g johor..sebabnye aku ade nk g KBM sebab nak amik surat acceptance untuk praktikal nanti..

sebelom pergi Johor toh ayah cari dulu Sapuracrest sebab nak tunjuk jalan kat aku..nanti nak g praktikal senang da taw jalan..hehe..owkay~!! sayer sangat terpegun! besa owkay dat company..cuak2 siap ade mat saleh..hadeh~!!hehe..semangat untuk pergi praktical membuak-buak..hehe...

after dat, mule la kan perjalanan g ke Melaka..sampai Melaka singgah dulu kejap dekat KBM..after aku amek surat, teros gerak g Muar plak..ayah ade meeting and ade kije dekat Batu Pahat..so aku malas la nk ikot sampai ke Batu Pahat nun..decide nak lepaking bersama Atun..call la tanya dye dekat mane..adeh~! Atun da balik Segamat lax..so..call lax si Lisa..yeah~!! dye ade.so decide untuk lepaking bersama..hehe..after anta ayah kat rumah membe dye baru la aku gerak g umah lisa...dekat Serom 5..tunggu lisa siap jap then ktrunk g Tangkak..lisa nak amek IC dye dekat JPN..da lepas toh ktrunk g Muar balik..g Witex..pusing-pusing dalam Witex..bosan la xdewk pape yang menarik..yang bez juz dapat minom air coolblog..hehe..Siti Aminah, sila jelez..hehe..

then perot pown da ber-dangdut da ney..sila la cari tempat untuk makan plak k..ingat nak makan sate..but tak dewk rezeki la..sume pown tutop..sedey2..last2 makan dekat 1 kedai ney..bez2 sebab ktrunk makan dekat gazebo..hahaha...tak salah aku nama kedai toh Sri Bayu..





lepas makan dunno nak ke mana..so lepakinng dekat Tanjung Emas plak..dok sana sampai maghrib..lastly ayah soh tunggu dekat masjid yang dekat ctoh..after datz, ktrunk anta lisa n aku balik KL..huh~!! penat...





mase kay WITEX toh terjumpe kedai ney..hikhik..dedicated to Siti Aminah Bohari

Melaka dilanda jerebu

another blog updated~!!

haha..today mmg kije update blog jewk..mane tak nye..banyak plak citer yang tertanggoh..so...let's story begin..hikhik..

ari sabtu lepas ada program finishing school dekat KBM..so kena la datang awal-awal pagi..early in da morning everything cam biase jewk..but...blew da tengah hari n aku keluar daripada bangunan KBM ney, sekali tgk punye la berjerebu..aku ingat mata aku yang slack..siap genyeh-genyeh mata bagai..sah memang tengah berjerebu..ish~! terok ney...

so ari isnin kan aku balik KL..masa ari isnin toh macam x jerebu..cam owkay-owkay jewk la...but ari selase aku datang lagi melaka memang terok gilew jerebu dye..start dekat melaka jewk jerebu..kat KL tak pown..n start masok Simpang Ampat pown tak berjerebu lagi..memang jerebu lagi worst daripada ari sabtu..g muar n tangkak pown berjerbu jugak..ish2..ney mesti kes kat Indon ney..

aku rase jarak penglihatan juz around 500meter jewk..mmg terok..tak nampak da depan..jom tgk cam mane teroknye jerebu iney

ney masa dekat Melaka..terok kan jerebu



KBM pown cam nampak tak nampak jewk




ney otw ke muar..bertambah terok jerebu


bila mangga berbuah

hallo readers~!!

now wanna story about ape yang aku, amin and lisa buat ari ahad lepas..hehe..oleh kerana kami semua terbangon lambat, maka dengan itu kami semua terlepas la untuk pergi ke finishing school..maaf bukan sengaje..hikhik..

memule aku bgn tgk iza n tikah tengah kemas-kemas barang..memang memule toh assume dorunk ney blk ari isnin..rupenye dat day jugak budak-budak ney nak balik..adeh mak ai~!! abez aku kene dok umah sorunk-sorunk la ney??uwaaaa~!!

after dorunk balik, aku dengan perasaan bohsan nye telah meng-onlinekan diri..ala online pown da bosan..bosan~!! oleh kerana kebosanan yang melampaui batasan norma-norma kehidupan, aku pown telah bergerak ke umah amin n jugak si lisa..nasib baek la dorunk ney belom lagi balik..lau x aku g jewk zoo melaka tgk haiwan..hehe......

g umah dorunk lepak-lepak la dulu..memang plan nak g makan.but kat melaka ney lau tengah hari tak taw la kat mane kedai yang sedap..so, ktrunk decide untuk makan petang-petang nanty jewk..lepas bosan lepaking, aku ckp kat amin yang aku nk g umah izati anta CD Barbie adik dye and jugak nak ambik gambar-gambar masa g karaoke bersama toh..

mase sampai umah izati toh dye da pelawa makan buah mangga..uh~!! sedap-sedap..bagos betol.da la perot belom terisi dengan ape-ape then teros makan mangga..hehe..lepas toh ktrunk pown g plak kat luar umah dye then mule la XTVT mengait buah mangga berlaku.haha..syok kowt..lame da tak kait buah..maklom la umah aku lau nk buah tak payah nak kait-kait ney..g jewk kdai beli..hahahahaha...

so come enjoy some photo...






kisah BBHR5C

hallu readers~!!

today tetibe aku teringin nak story pasal classmates aku yang superbz bez~~!!!

at first tyme jumpa mereka-mereka iney memang la agak tak biase..nak guraw-guraw pown kne fikir 567kali kan..hehe..tapi blew da kenal lama, masing-masing pown da naek hantu...wahhahahah...lecturer mane yang tak kenal BBHR5C??kelas paling bingit, paling bising..hehe..itu kelebihan kami..well..hahahahaha...kami ney macam adik beradik..banyak story yang ktrunk kongsi bersama-sama..ctew sedey, hepi..sume ktrunk kongsi..we are supporting each others..

hey guys~!! u all sgt bez la..i will miss all of u very soon..papepown..FRIENDSHIP FOR EVER~!
here some photo our class with lecturer yang mengajar kami..


with out Report Writing Lecturer..
Dr. Sujatha Menon



with our Strategic Management lecturer
Puan Alisa Ibrahim



with our Industrial Relation lecturer
Puan Ridhawati



with our Knowledge Mangement lecturer
Encik Za'ba


with full of love,

Monday, October 18, 2010

karaoke bersama classmate

welcome back readers~!!

sedar tak sedar da last 3 sem da aku dengan classmate yang sangat bez itoh..banyak kenangan suke mau pown duka da same-same ktrunk tempuh..

so juz nk story sket pasal ape yang ktrunk buat bersama..ari sabtu aritoh classmate aku ajak g lepaking bersama..kami telah pown berjimba-ramba bersama-sama..kami berkarok, makan-makan dan lepaking di Marina smp kol 3am..wah~!! sangat happening..

tyme karok siap ade yang menangis coz lagu yang sangan touching macam lagu Kenangan Terindah dan jugak Salam Terakhir..nk nyanyi lagu Graduation but xdewk la plak dlm list toh kan..owh ye..kami telah pown berkarok di Mahkota Parade..hikhik..ha lagu paling happening aku rase lagu Aserehe.memang sume pown berjoget sakan la kn..another song yang happening Memori Daun Pisang..ha amek ko..skali dangdut da..hehe

lepas penat berkarok. perot pown mule la berbunyi..ha pe g..g makan la kan..after g makan ktrunk g lepak dekat Marina.. Gossiping..hakhak..kat cni ade jadi satu tragedi untuk aku..adeh~! (sampai skang terasa sakit dye ney).. tengah syok dorunk ber-gosip, aku cm nk g call encik kekasih la..aku pown g la kt gii air..konon nk dok ats batu la..budget romantik la kn cmtoh..sekali..GEDEBUK!! "adoi sakitnye!!" ha amek ko..padan muke aku..kan da jatoh..terduduk ats batu..glew la..ase macam tulang ponggong ney naek retak taw..mmg superbz sakit owkay..mereka-mereka yang syiok bercerita pown jadi terkedu..huhu..maaf ye kawan-kawan coz ilangkan ketenangan korunk plak..heeeeeee..after sesi bergossip tamat, pe lagi..sila la balik umah..da malam da ney..syoh~! syoh~!



kami otw ke Mahkota Parade


semua pown hepi







Sunday, October 17, 2010

insyaallah~

hallo readers~!!

owkay aku taw aku br pas update pasal benci..now aku nak update lagi satu...

k now plak mood da berubah..mood da jd tak tentu hala..kesedihan melanda..nangez2 mate merah-merah..sape nak pujok dipersilakan..ade beberape perkara yang wat aku rase sedih...n..let me keep it inside only..

really rase macam tak boleh nak handle jewk menda ney..siyes~!! but.....after dengar lagu Insyaallah by Maher Zain aku rase sangat sedih n air mata makin laju menitis di pipi..

yes...You the only one that show me the way~

come n enjoy the lyric..

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way

Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's why too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way
Showed me the way

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah you’ll find your way

kebencian terlampau

hello readers~!

mood sekarang asik nak mengamok jewk dengan buah aty..kenapa??sebab sakit haty la pe lagi kn..watdefak......ha mara ney..mara ney..penat taw asek-asek nak gado menda yang sama jewk..eiiii~!! rase macam nak lempang laju-laju..bolehkah??

semenjak dua menjak ney bukan maen close lagi kan dengan membe klaz yang pompuan..ade 4 orang..pergh~! terbakar~! aku ase nk sagat muke seko-seko??bolehkan??

juz imagine..sume nmpk aku yg salah..cakap aku sombong..wah wah~!! yang nampak sume salah aku..abez salah dat gulzzz??ade nampak??aku senyum macam aku senyum dengan batu nisan jewk..wat bodo..cakap pown cakap macam kain kapan jewk.wat x taw..ha ade nampak kah itoo semua??lau tarak nampak g kdai spek buat spek..

da toh tak habez-habez nk sebelahkan dat gurlz~! ETAN! ha..mara ney..patot nye sape lagi penting..jawab sket..patot sebelahkan awek sendiri..bkn nye sebelahkan dat gurlz~!! tendang kang!sanggop ney mara awek sendiri, gado ngan awek sendiri sbb pompuan laen..ku simbah asid kang!

ha mereka-mereka itoo antara orang paling aku BENCI owkay!!!!!!!!!!! full stop!

Friday, October 15, 2010

sapuracrest petroleum berhad

hello readers~!!
today aku da ase sgt lega coz aku da dapat tempat praktikal..finally..huh~!! lega-lega..mane x nye..da last minute kowt..aku start praktical on 22 November 2010 sampai 11 April 2011....

hey sapuracrest petroleum berhad~!! here i come~!!

Tuesday, October 12, 2010

eiiii~!! tak suka taw


hallu readers~!!

aku baru siapkan esaimen Strategic Management untuk Padini Holdings Malaysia..huhuhu..so sementara menunggu mereka siap part dorunk, so aku update la sket kat blog ney..hehe..

sume manusia kat dunia ney ada yang mereka suka and ada yang mereka tak suka..huhuhuhuhu...
now aku nk juz share dengan semua pasal apa yang aku tak suka...

1. AKU TAK SUKA BILA CALL AND AKU TENGAH CAKAP ORANG TOH LETAK..
2. AKU TAK SUKA MENUNGGU LAMA-LAMA SANGAT..
3. AKU TAK SUKA ORANG YANG NAK BERLAGAK PADAHAL DORUNK TAK ADA APA SANGAT POWN
4. AKU TAK SUKA BILA ORANG MEMPERMAINKAN PERASAAN AKU
5. AKU TAK SUKA BILA AKU CALL SAMPAI 2, 3 KALI TAK BERANGKAT
6. AKU TAK SUKA BILA ORANG NAK MAKI-MAKI AKU
7. AKU TAK SUKA BILA ORANG NAK TERGEDIK-GEDIK DENGAN ORANG YANG AKU SAYANG
8. AKU TAK SUKA BILA AKU DA SUKA SATU BENDA TAPI AKU TAK DAPAT
9. AKU TAK SUKA KALAU AKU DA CAKAP MENDA TOH BANYAK KALI TAPI STILL BUAT JUGAK
10. AKU TAK SUKA ORANG NAK PAKSA-PAKSA AKU

haha..toh la antara yang aku tak suka..heeeee..ade lagi to bia la juz 10 jewk aku ckp k..heheheheh..k la bye~

Monday, October 11, 2010

awak.........


sampai haty awak buat saya mcm ney..
kenapa awk datang di saat saya sekarang??
awak tau tak yang awak dah salah tempat dan masa??
awk.....
saya tau awk seboleh-boleh nak datang dalam hidup semua orang..
awak..sekarang ney saya sibuk sangat..
banyak assignment saya yang belum siap..
saya ada test yg perlu kan saya untuk study...
awak sedar tak awak da menggangu saya??
kadang toh nak bernafas pown cam susah..
awak buat saya sakit setiap masa..
apa-apa saya nk buat mesti awak jadi penghalang..
awak mesti nak ade dengan saya setiap masa..
kenape awak??
kenape awk buat macam ney kat saya??
awak taw ke macam mana saya rasa sakit??
awak taw ke macam mana saya rasa tak selesa??
hmmm..
saya tak boleh nak kasar-kasar sangat dengan awk sebabnye nanti saya juga yang sakit..
saya hanya boleh tunggu sampai awak dengan sendirinya pergi..
tolong la awk..
tolong la jangan macam ney..
sakit sangat..
saya malu awak asek dengan saya..
nanti orang fikir lain pulak..
awak memang la tak akan malu..
yang tanggong malu hanya saya..
hmmmm...
tolong la jgn buat saya macam ney lagi..
janji k awak??
tolong jangan TUMBUH DALAM HIDUNG LAGI K WAHAI MR. JERAWAT~!!


Tragedi kemalangan ngeri 10.10.2010 di KM224

hello readers sekalian..

semalam memang tarikh yang amat istimewa..ada yang melangsungkan perkahwinan, pertunangan..tapi...sedarkah kita ada yang di timpa musibah pada tarikh ini??mugkin kita bergembira..tapi ada yang tengah bersedih....

semalam telah berlaku kemalangan ngeri yang berlaku di lebuhraya PLUS berdekatan dengan tol Simpang Ampat kira-kira 6.40pm..bus Ekspres Delima yang hilang kawalan dah terbalik ke jalan yang bertentangan then merempoh beberapa lagi kenderaan dan sebuah bas lain.bus ney dipercayai dipandu laju..tragedi ney dah meragut nyawa 12 orang..memang sangat ngeri..oleh itu..kita kena lah berhati-hati semasa di jalan raya..ha aku nak ingat kan pengguna jalan raya..jangan la sesekali block atau jalan dekat laluan kecemasan..aku dapat tau yang ambulans stuck coz laluan kecemasan da di block oleh kereta lain..please la tingkatkan kesedaran sivik sket..1 nyawa mgkin akan terselamat kalau laluan kecemasan tak di block..

ney ade beberapa gambar yang telah berjaya di tangkap oleh salah seorang rakan aku di facebook....untuk keluarga mangsa, aku ucapkan takziah dan kuatkan semangat kalian...



Myvi ney da dihempap oleh bas


kesesakan lalu lintas yang terok







sedekahkah al-fatihah kepada beliaw




paramedic sedang membantu mangsa kemalangan




accord pown hancur k..


Masya-Allah..semoga roh si mati dicucuri rahmat


antara korban tragedi ngeri ini


dari Allah kita datang..
kepadaNya jua lah kita kembali..
al-fatihah~