Saturday, August 21, 2010

new gadget

yeah yeah~!!!
wahai cik VIVAZ..akhirnya aku owner mu..wuuu~!!!
kalermu sgt cntk..n sgt bez menggunakan mu..yeheeeeeeee...aku x abez godek g enset ney..
td aku g beli diz vivaz yg sgt bez bersama adkku iaitu syaliza at wangsa maju..yippie~!!!!

cik vivaz sayer~!!

sukenye..ha pasney aku nk trade-in plax salah 1 enset ku..mane yup asenye yg bakal ku trade-in??

Nokia N70 kah??



Sony Ericsson K530i kah??

Friday, August 20, 2010

bilakah kau kan ku miliki??

enset idaman kalbu ku~!!! bila la agaxnye aku nk jd owner ko..cepat2 la sket wahai ayh bg duet supaya aku dpt beli enset ini..

SONY ERICSSON
VIVAZ




XTVT klaz ku BBHR5C diz semester~!!!

hye~!! hehe
lame kan aku xupdate..hehe..biase la kemalasan melanda..
yg post kali ney nk story sket pasal xtvt aku kat cni bersame2 dgn bdk2 klaz aku yg cukop happening ney..

1st ly..
its about bowling tournament kat Malacca International Bowling Centre (MIBC) kat ayer keroh..ney under Human Resource Society yg jugak bergabong dgn INSSO iaitu da club for insurance student..aku genk dgn Atikah and also so Fatina..and another 3 ktrunk da d gabongkan ngn bdk insurance part1 x salah aku..bez sgt k..hehe..ney gmbr ms tournament tersebot..






owkay next lax..
ney aku nk ctew pasal bulan puase..hehe..(xpost pown pasal bulan puase)
slamat berpuase la yup readers..xpew..puase ade lagi..hehe..
dat day ade la bdk2 kalz aku ney wat berbuka puase bersama..mmg bez cz bley dikatakan sume pown dtg..klazmate aku sumenye 23 org..but ade juz 2 org yg x g cz ade la sebab2 yang x dpt dielakkan..mmg ssgt syok..

menu:
siakap 3 rasa
tomyam campur
ayam goreng kunyit
kailan ikan masin
air oren

konvoi~!! 4 kereta( accord, iswara, avanza,kelisa) 2 motor..ngeh2~!!




weh genk~!!! mmg bez lar~!!

Monday, August 16, 2010

lepas marah di blog

eiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!! aku marah ney owkay!!!
wut da hell!!
ARGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, August 12, 2010

cerita seorang budak sekolah


pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada gurunya. ketika itu, guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang..

murid: cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? macam mana nk jaga kasih sayang itu nak berkekalan?

guru: ok.kamu ikut ape yang saya suruh. kamu pergi ke padang. kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depan kamu. pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walau sekali. dah petik rumput yang PALING CANTIK, bawa ke kelas.

apabila murid tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya. cikgu bertanya kenapa tiada rumput yang dipilih?

murid: tadi masa saya berjalan, saya cari la rumput yang paling cantik. memang ada yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. mungkin ada diantara yang belakang saya tadi rumput paling cantik tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

guru: ya itulah jawapannya. maknanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kta mencari lagi yang lebih baik dari itu. kita patut hargai orang yang berada di dean kite sebaik-baiknya. jangan kitamenoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku, semoga yang berlalu tidak berulang lagi. dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik. mahupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi....

Tuesday, August 10, 2010

say that i'm sad....

juz like diz song...........

Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang


Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Monday, August 9, 2010

zaman kecilku

halu2~ hehe..aku td br pas dpt scan gmbr2 aku tyme kecik2..da lame sbnrnye aku nk scan gmbr2 ney sume tp ade jewk halangan kan..so..aku nk share few of my photo ney..halahai~ rindunye zaman kanak-kanak...


ms ney umo aku 8hari


br pndai meniarap


d pangkuan makcik


xtaw la sape yg pakaikan ney..hehe


saye ade bibit~

nk askem dlm peti ais ney..hehe






ney dgn kzen2..anak2 maklong

Sunday, August 8, 2010

cinta....

Cinta adalah kekuatan,
yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah cinta..


Sekalipun cinta telah ku uraikan,

dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..

Thursday, August 5, 2010

sila la~

hati sy ney mmg untuk di sakiti..
sila la sakitkn aty sy yer~!!!!!!!!!!!!!!
sangat2 suker!!!!