Thursday, December 30, 2010

Champion AFF SUZUKI CUP = MALAYSIA

Hello Readers~!!

memule aku nak nyanyi dulu..

we are the champion~ yeay~!!!! ha amek ko..Garuda??da mampus da pown la weh..hehehehehe..

as sume orang taw, Malaysia dah di nobatkan sebagai juara AFF SUZUKI CUP 2010..Tahniah skuad Malaysia!! korang memang terbaik la!! and to their coach K. Rajagopal..Good job!! and..ESOK CUTI!!! yeeehaaaaa!!!!tapi agak terkilan kepada orang pantai timur Malaysia coz ari Jumaat memang cuti umum dorunk..hehe.. pagi ney memang g mana-mana pown sume orang bercakap pasal kejayaan Malaysia.memang hadiah terbesar negara in year 2010 la kan..

Harimau Malaya

Skuad Malaysia

K. Rajagopal

To Indonesia :
Om!! garuda udah mampus dong~!!!! trima aja kekalahannya ya pak!! hahaha..udah kalah ya buat cara udah kalah aja dong..tak usah ngomong banyak lagi ya~ itu sotong kurita yang ramal Indonesia bakalan menang kelmarin boleh kasi sama kedai sushi..buat inti tako tao~~ sedap banget dong~!! hahahahaha...Daaaa~~~~ (n_n)v
kompem kurita ney kene bunuh dengan kejam coz da salah ramal.haha


 

Tuesday, December 28, 2010

Celcom Broadband yang cam nak kene penampar

Hello readers~!!

aku sekarang tengah bengang gilew punye dengan line celcom berokband broadband..eii~!!! bengang-bengang..bangang punya Celcom Broadband..

just imagine..masa aku dekat Melaka tak pown jadi macam ney..tapi kalau balik rumah and surf internet dekat rumah kompem probz..probznye aku susah sangat nak buat connection..kalau da dapat buat connection plak data send and receive toh 0bps..da la toh..lembab gilew khinzir punye..khinzir pown lagi laju..arghh!!!! lagi satu..tengah-tengah surf internet ney bley plax tetibe dye disconnecting kan..cam VAVI la!!!!!!!!!!!!!!!

report dekat Celcom careline??hah!! orang-orang Celcom careline toh aku ase da naek kenal da ngan aku cz slalu sangat wat aduan..improve nye tak...same jewk..no improvement!!


Mama...I Love You!!

A simple, yet very expressive snap!

MOTHER IS GOD'S Best GIFT.


If God is great, (Amma, Aai, Amme, Maa, Mom, Mama, Mummy................is also great!)

THERE IS NOTHING IN THE WORLD BETTER THAN MOTHER'S LOVE.......

Baby Monkey hit by bike

but monkey mother...... . we already know the Mother history.








...Nothing in this world is better than a Mother...

..:: Do you know ::..

a human body can bear only up to 45 Del (unit) of pain.

But at the time of giving birth, a woman feels upto 57 Del of Pain.

This is similar to 20 bones getting fractured at a time!!!!

LOVE UR MOM...I LOVE MY MOM...DO YOU....

THE MOST BEAUTIFUL PERSON ON THIS EARTH

OUR BEST CRITIC

YET OUR STRONGEST SUPPORTER

"MOTHER"







issue: Malaysia vs Indonesia..AFF SUZUKI CUP 2010

hello and morning readers~!!

isu panas ney kan..hehehehe..as sume orang taw, pada Ahad hari tue da pown berlangsungnya perlawanan bola sepak antara Malaysia dan juga Indonesia..and 1 insident da terjadi bila penjaga gol (Markus) da kena pancaran laser and permainan da dihentikan wat sementara waktu..ade la dlm 8 minit kowt..aku tengok bola jugak owkay!!

oleh sebab insident toh, kire cam penyokong Indonesia mara la and ape yang aku dengar, Indonesia da mule sebarkan secara global yang Malaysia ney main tipu..and perlawanan akhir kat Stadium Bung Karno mungkin akan ada tindakan balas dari pihak penyokong Indonesia...

pendapat saya..
alahai..tak payah la nak gaduh-gaduh..Malaysia, Indonesia kan serumpun..lagi pun kalau gaduh dapat apa..berdamai jewk la..lagi pown just perlawanan bola sepak jewk..tak perlu la kowt sampai nak bergaduh semua ney..lagi pown pancaran laser toh pown rasanya macam tak la menjejaskan sangat pown and da diakui sendiri oleh jurulatih Indonesia kan...so??nape banyak bunyi lagi ney??lempang sorang-sorang kang sudah-sudah la toh..gaduh macam budak-budak la..budak-budak pown tak gaduh macam ney..malu la sket oiii...supposely, game macam ney patut makin mengeratkan lagi hubungan antara dua negara..bukannya makin merenggangkan..ney nak komen sket pasal penyokong-penyokong yang dekat Stadium Bukit Jalil aritue..kata-kata ku "weh!! memalukan jewk la korang ney..baru tengok perlawanan AFF Suzuki Cup da kecoh..baling mercun la, laser la..matured la sket..ha'alah..tak perlu rasanya menda-menda toh semua..tak payah nak dapatkan publisiti murahan dengan menimbulkan kekecohan la weh!! kalau tengok FIFA or EPF toh ntah ape lagi la yang korang buat kan?? agak-agak kalau penyokong macam ney, macam mana Malaysia nak dipandang tinggi dalam sukan bola sepak ney??disiplin sket boleh?? tengok kat luar..ade ke penyokong-penyokong lain buat kecoh macam korang?? ade??  biar la pemain-pemain ney perform dengan aman and damai.jangan ganggu mereka dengan perkara-perkara yang tak sepatutnya..nak show semangat toh memang di galakkan..tapi jangan sampai la buat macam ney..

tak lupa pesanan kepada si pemancar laser dat day:
"weh ko!! pesal ngek sangat ney?? kalau tak buat kacau tak boleh?? kalau ikut sket peraturan tak boleh?? da mention da dekat radio, tv, paper sume jangan bawak menda terlarang kan?? tak kan tak taw?? kalau ko cam gni, better ko tak payah datang la tengok kat stadium..dok jewk melongok depan tv tengok sorang-sorang..dush!!"

da toh jewk..hehe..tata~

Friday, December 24, 2010

jom berkenalan~!!

apakah status anda?
  •  single...but not available..single coz aku blom lagi get married..not available because i'm taken already..heeee..bak kate omputeh..in love..amour~ heeeee..gatai~!! lempang laju2
ceritakan tentang diri anda
  •  erm..biase2 jewk..hepi go lucky..cun, cute, gorgeous..cehh perasan plax..haha..aku jenis yang malu-malu kalau 1st tyme jumpa..da lama i'm owkay jewk..hehe..some people said that aku nampak garang..haha..haip!! mane ada la..mungkin tak kenal..toh yang nampak cmtoh..bak kata orang, tak kenal maka tak cinta..cewahh~!! haha..tak tau la nk cter ape da..hehe
ceritakan tentang blog anda
  • sejarah penubuhan blog masa mula-mula aku develop blog aku ney is masa aku part 3 diploma kowt..tak berapa ingat..masa toh lecturer aku yang suruh..dia ajar la macam mana nak buat..the-flower-syazwani pown aku buat cz masa toh kejar masa.yela kang tak tau pulak macam mana kan..yup memang nak tukar.tapi bia jewk la..

apa pandangan anda pada dunia blog?
  • for me it's good la cz boleh jadi macam diary kita..plus orang boleh kenal kita juz melalui blog..kat blog kita bebas bersuara..nak luah pape pown boleh..tapi jangan lebih-lebih sudah la kan...tiada halangan untuk readers nak baca or not..tapi agak-agak tak suka, xpayah la bace!

nasihat anda kepada rakan-rakan yang baru nak buat blog
  • 1stly selamat berblogging..hehe..berblogging biar la betol..jangan la blogging toh post pasal menda2 yang mengguris mana-mana pihak ke ape ke kan..kita kan nak hidup dengan aman..betol tak?
nyatakan keunikan pada blog anda
  •  ape yup?ala blog aku biase-biase jewk..blog orang laen lagi gempark..hehe..keunikan blog aku maybe aku akan attach dengan gambr yang banyak untuk satu-satu post toh..hehe..
sampai bilakah anda akan menulis blog dan apakah impian anda dalam dunia blog?
  •  selagi termampu aku akan menulis blog ney..da tua-tua t boleh baca..boleh turunkan kat anak cucu..impian aku dalam dunia blogging?hmm..nak jadi famous blogger..please2..hahahahahaha..x layak kowt  T____T
tag 4 orang blogger

Wednesday, December 22, 2010

ape jadi yup????

hello readers~!

mane menghilangnye Cik Wany sepanjang 6 ari ney yup??hehe..BALIK KAMPUNG da~~ actually my makcik kawin..so aku pown da meng-apply cuti sebanyak 4 hari.start hari khamis, jumaat, isnin and selasa..but plus weekend ade la 6 days aku bercuti..heaven dowh tak payah masuk office~!! pressure jewk masuk office bila tengok muka boss yang superbz menggerunkan..

kenduri kawin toh 20hb..akad nikahnya malam 19hb..tapi..ha ney sejarah ney..on 19th Dec toh jugak la makcik aku ( Cik Ena ) selamat melahirkan baby girl yang di beri nama Farah Qistina...ha amacam??best tak nama si kecil ney??hehe...aku plak dat day la nak demam sampai tak boleh nak bangun kan..haish!! maka aku berbaring-baring dalam bilik sementara orang lain sibuk di dapur..hikhik..


ke esokan arinye da ramai da plak orang datang..maklum la.kenduri kan..aku plak di tugaskan mengasuh si kecik Danish Isyhraf..dia anak pakcik aku. kirenye cousin aku la ney..baru 4 bulan..comey woe~!! putih melepak!!


ala da ngantok..hehe..toh jewk la yang nak ctew..hehe...tata~~

Wednesday, December 15, 2010

award from Zatul@Atul

Hello Readers~!

aku baru perasan dapat award from cik membe tyme sekolah darjah 1..hakhak..who??? her name is Zatul Akma..thanks laling....



kene jawab soalan plak la kan..layan jewk la..hehe

1. Berikan nickname untuk saya.
zaza..stand for Zatul..suka-suka aku tukar nama orang
 

2. Ucapan untuk pemberian award ini.

Xiexie ni!!! hehe
 

3. Berikan 6 fav artis/singer/group yang korang minat.

haha..sape yup??
erm..
Justin Bieber
Maher Zain
Aizat
Dafi
Paramore
kangan band
upin ipin
ntahla..x taw sape yang aku minat.hahahahah

 
4. Tag award ni kepada 10 orang blogger / follower.

banyak gilak!! hahaha..
Hazwan
Aswad
Labest
Sara Nadeea
Zera
Lily
Erma
Rere
miss ermmmm
mr hmmmmmmmm
 

 

friendship award~!!!!

hello readers sekalian~!!

bosan-bosan tadi so wany decide nak buat award untuk friends..jom layan jom




kena jawab some questions taw..hehe..
1. Siapa yang tag korang?
2. 3 perkara menarik mengenai orang yang tag korang
3. Ceritakan macam mana korang kenal dengan orang yang tag korang
4. One word best describe her/him
5. Tag another 5 blogger k


so kat sini aku ingin meng-tag mereka ini
aswad - KHAIRI ASWAD
kak nieza - All About Us... 
intan - BalQis
Farah Liyana - Farah Liyana

Monday, December 13, 2010

2nd anniversary, final exam result and Genting Highland

Hello readers~!!
all happen in one same day..10 December 2010..my 2nd Anniversary with incik kekasih (Muhammad Husaini Hairuddin)..final exam punye result pown kua on da same date..fuhhh~!! sgt nervous owkay..and go to Genting Highland..

owkay..my 2nd anniversary..macam sekejap jewk da second year rupenye our relationship..and through the years we get improve and makin kenal..kalau laen macam sikit mesti da dapat detect ada yang tak kena..gaduh??haha...thats normal when we love each other and sometimes get jelous kan??but we're able to manage it. right b??hehe..but..tak berapa best anniversary kali ney sebab tak dapat bersama dengan dye on this day..and hadiah pown tak prepare..tengah sengkek..huhuhu..but wait yup..after i got my allowance i will prepare something..hehehehe~~ love you more and more la b!!

Chenta dia sangat

owkay now...glew cuak dalam aty result da kua..tangan ney nak bukan main gigil lagi nak open email..fuhhh~~!!!!! nak buka ke tak nak?? last-last buka jugak..and..ala sedey punye result...cam tak berbaloi jewk dengan usaha..hmmm...tapi tetap bersyukor cz tak ade yang repeat..(soalan final exam utk budak HR part5 last sem memang superbz susah..soalan dye lari daripada soalan-soalan past sem..no wonder kebanyakan pointer budak HR part5 last sem jatoh)

and now Genting Highland..selalunya g Genting Highland mesti untuk berseronok main dekat theme park and jalan-jalan..but this tyme not at all...bukan pergi dengan kawan, bukan pergi dengan incik kekasih mau pown family..g under company..team Precurement ade buat team building..so aku ngan lagi sorunk akak kat tempat kije aku kene attend jugak..tapi tak join pape pown..juz tengok-tengok dorunk jewk..snap-snap gambar..gilak bosan..kalau tau bosan aku bawak keta jewk..at least bosan-bosan ley g naek atas...owh ya~!! actually tempat nye dekat Genting View Resort..memang juz Genting punya view jewk la..sejuk??tak la sejuk mana coz tempat dye dekat bawah jewk..pape pown i still get something..selama ney taw team building untuk students jewk..now tau macam mane orang yang dah berkerja punya team building macam mana..


Friday, December 10, 2010

owkay fine aku kene tag lagi

heloo and morning semua~!!

haha..title post cam x puas aty jewk..saje bikin gimik..hahaha..aku telah pown di tag oleh orang yang sama bagi award dekat aku..si Rambut Biru Yang Sebenarnya Rambut Hitam..hahahaha..

ha mana soalah..meh nak jawab meh~~

1. Apa benda penting dalam hidup korang
ape yup?? udara..ko gilew..tak dewk udara mati ah! hehe

2. Benda terakhir korang beli dengan duit sendiri
erm...shawl..syantik-syantik...hehe

3. Di mana ingin melangsungkan perkahwinan dan apakah tema anda?
ha soalan killer..huahuahua..tak pikir lagi..tapi rasanya tema nak wat ala-ala fairytales..bolehkah??haha

4. Adakah anda sedang berchenta sekarang?
semestinya la..betol tak Husaini Hairuddin??heeee

5. Berapa lama anda akan menyintai kekasih korang?
For the rest of my life, i'll be with you (nyanyi lagu Maher Zain)

6. Di mana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
selalunya kalau kua date g Melaka..dekat Dataran Pahlawan

7. Buku/ Novel / Majalah terakhir yang korang beli
weh da lame tak beli..hahaha..lupe la

8. Apa nama penuh korang?
ikot surat beranak and Kad Pengenalan Norsyazwani Binti Mohd Zain

9. Antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?
Mak..biase la toh kan..

10. Namakan orang yang betol korang nak jumpa dalam hidup korang
keep changing..tengok tyme la..tapi ari-ari pown nak jumpa incik kekasih

11. Adakah korang basuh baju sendiri?
tyme kat umah sewa hari-hari basuh baju sendiri..da dok kat umah, mama yang selalu basuhkan..betol~!! aku nangez-nangez tak bagi mama basoh tapi mama basoh jugak =p

12. Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
saya seorang pencinta alam..wah~!! hahahaha..so kat mane yang ada pemandangan cantik mesti glew nak pergi..

13. Pilih salah satu, peluk ke cium?
I choose 'ke'..hahaha..erm..kalau tak nak pilih boleh??pakej la teros nak dua-dua..hehe

14. 3 benda pasal orang yang tag korang?
  • adik kepada incik kekasih
  • beliau sangat poyo
  • gila sangat dengan Manchaster United..lompang nak??haha
15. 5 benda yang korang nak sangat dalam hidup
ala 5 jewk ke..banyak ney yang aku nak..hehe
  • nak kaya..bila kaya kompem semua benda aku boleh beli..bukan setakat 5 jewk..aku up jadi double..10 pown ley.haha
  • nak bahagia..kalau kaya tapi hidup tak bahagia wut for??
  • nak sihat sentiasa..kalau kaya dan bahagia tapi selalu sakit pown tak syiok la..duit habis kat kos rawatan jewk..
  • nak sentiasa disayangi..please-please love me..haha..glew da Cik Wany neh!!
  • nak ada pulau sendiri..syiok glew woe!!

16. Lagu yang korang selalu dengar
lagu ape yup??macam-macam lagu..tapi yang selalunye For The Rest Of My Life by Maher Zain

17. 5 benda yang korang sayang sangat dalam hidup
  • my car
  • my purse
  • my handphone
  • my family
  • my love one

18. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut
my birthday on 4th February..ala tak sambut pown..T___T

19. 5 blogger yang korang nak tag
 kak nieza
erma
zera
azmi
aswad

Thursday, December 9, 2010

award from Hazwan

Haloo Readers~!!

today dapat award from Hazwan a.k.a adik pakwe haku bukan pakwe kau! hahahahahahaha~~~ jahat punye ayat..sowey2..kene sopan santun sket..ahakz!!



ha toh kamoo!! ha ye la kamoo!!
anda di tag untuk award ini..
sila amek..buat jewk muke tak malu k..heeeeee


trime kacih~ trime kacih~




bolehkah????

haloo readers~!!

diz morning cam tak berapa keruan sangat..wah!! hahahahaha..no la~~ just terfikir dapat ke aku nak mintak cuti 4days kat bos ney yup?? nak balik kampung la..makcik aku kawin..ha cane?? cane?? ala pleaseeee~~
(tak g ckp lagi kat bos coz takot..hahahahaha)




Monday, December 6, 2010

Convocation Ceremony

 haloo reader~!!

cam ane??sume sihat tak??pagi ney kat office ramai yang MC..tinggal aku ngan Kak Lyn jewk..toh pown nanti Kak Lyn nak half day jewk..so...tgl aku keseorangan...nervous ney~~~~

semalam which is 5th December 2010 is very special day untuk someone yang bernama Muhammad Husaini..yup~!! His Convocation day..Congrats dear~!! Dye sesi pagi..kena ada dekat UiTM Shah Alam pukol 7.30am..ha agak-agak kol berapa la nak kua umah kan..memang pagi la aku and dye bertolak daripada Tampin..around kol 5am kowt..his family gerak lambat sikitr coz tak siap lagi..

k masa sampai kat UiTM memang awal..orang pown tak ramai lagi..huhu..then dye teros g beratur..aku??alone..merendek la.hahaha..jenjalan sorunk-sorunk..then bila dorunk nak masok baru aku duduk depan screen..around kol 9am family dia sampai..alah da malas nak ctew panjang-panjang..layan gambar jewk la senang k..hahahahahahaha~!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sila jangan poyo..hahahaha

Si cantik dan Si comot

muke budget ensem beliau

He with his family

with ex roomate mase dekat segamat dulu..Pika



but..one day before his convocation day we're going to Melaka..jenjalan la pe g kan..tengok wayang..Ngangkung..lawak glew kowt..hahaha..adik dye ikot jugak..Naney..layan jewk la gambar k..hehehehehe...


kami tau kami sweet..ahakx!

ini hanya lakonan..kami tak gado pown..hee


ney dekat dasar lautan Atlantik

with Naney

Ngangkung..
p/s: MAIN NOMBOR EKOR itu HARAM!!



Wednesday, December 1, 2010

facebook dan twitter

Haloo Readers~!!

skang kan musim facebook and twitter..sume orang pown ber'facebook..setiap masa pown nak berfacebook and jugak ber'twitter ney kan (da dekat 2 minggu tak online facebook ku)..so aku nak suggest la kat siapa-siapa yang nak rasa dorunk sentiasa dekat dengan facebook and jugak twitter..cam ane?? ha ney ha..tengok-tengok



ney yang facebook punye..


cam ane pulak yang twitter??

amacam?smart kan??