Thursday, July 30, 2009

tag puase..

da lame kan x men tag2 ney..haha...
bulan puase pown da dkt so aku nk tag pasal puase....

1.blew umo korunk 1st pose?
asenye tyme darjah 1.7tahon..ayah aku bagi sehinggit seari law aku pose..pastoh belew da raye ngan sume aku mntk lebey cz pose penoh..haha..

2.pnh wat menda yg m'batalkan pose korunk x?
dolu2 pnh la.tyme kecik lah! aku xthn pose tyme toh.g bilik air n tegok air paip..haha..pastoh lau nk amek air smyg kan kumoh2.so aku telah setengah..haha...skang aku xwat da..lau pose mmg tol pose..

3.memory pose yg korunk xley lupe..
terjadi 2 tahon yg lepas.aku dgn slumbernye mkn nasi saho td cz aku lupe tgh bulan pose..haha...

4.lau pose mst ade bazar ramadhan.so bazar ramadhan mane yg korunk ase da bez pnh korunk g?
aku lau bazar ramadhan ney aku x g jaoh2 pown.tapi asenye yg paling bez pnh aku g kat Bandar Baru Ampang.besa kat sitoh.pnt nk jalan. slain kat ampang aku ade g kat Tasek Permai and semestinye kat UiTM Segamat(misz it)


5.ade tinggal pose x tahon lepas??brape ari???
ade..biase ah gurl..aku cuty 7 ari..

6.abez da ganti pose?
ade lagi 4 ari..adei..tolong gantikan weh..

7.tag sesape yg korunk nk
1st aku nk tag xoxo..farah,zera, ain..
then nk tag non-xoxo..adal, syima, rere and ajim, erma

Wednesday, July 29, 2009

meet him and shopping!

aku jmp b td..hehe..dalam kol 130pm ktrunk smp kat KLCC..kat KLCC ktrunk mkn dlu..sblom toh aku ajk b g bank jap kat bwh cz aku nk cucuk..smp kat maybank, aku cam tergerak ati lax nk cek akaun bank islam aku.kowt2 la PTPTN da msk..and it's true! mmg da masok.aku ape lagi..kuakan tewos duet.nk shopping bj..haha..pas mkn2 kat RASA foodcourt, aku and b plan nk shopping sket.b dye nk g jalan TAR. nk bl kaen kat mak..tp otw nk g toh singgah jap kat Romp.ape lagi..shopping ah..aku bl sehelai,b bl sehelai..hakhak...
pastoh postpone jap nk g jalan TAR.ktrunk shopping dlu kat KLCC..aku bl bj lagi kat ISETAN.bl 2 helai lagi baju GOGGLES.heee..then aku tmn b nk cari sua jeans..tp xdewk la..lau ade yg berkenan toh mahal sgt lax n xde saiz..so b bl sehelai jewk la bj kat Romp..
pas shopping kat KLCC, ktrunk g jalan TAR lax...kat sane bl 2 pasang kain.untok naney and also his mother.ktrunk kongsi duet..kat jalan Tar toh xlame pown cz b da malas nk jalan da..pnt da la toh..hehe..sian b aku ney...around kol 530pm ktrunk gerak balik..ktrunk saparate kat putra LRT Masjid Jamek cz b nk ke KL sentral.ak lax nk ke KLCC.aku park keta kat sana.b lax nk balik umah da..aku smp around kol 630pm camtoh..b lax smp dlm kol 9pm.sian b aku toh..mst penat...take a rest dear..love you!!!!


aku sayang dye



bj yg aku beli..heee

Tuesday, July 28, 2009

start biznes

aku nk start biznes aku..aku nk jual brooch butang..so far juz aku and adk aku jewk yg pkai brooch camney..rmai ckp unik.kat UiTM toh lau aku pkai selendang ke mst aku pkai brooch ney. and rmai yg aku tgk tertarik..so aku wat keputusan utk jual brooch cam aku pkai..hope t jd trend..hehe..murah jewk aku jual.so far aku wat sket jewk..t da kukuh br wat byk..hehe..hrge dye rm2 untok 3 brooch butang..murah kan..hehe...meh beli meh!



Saturday, July 25, 2009

minggu demam sedunia!

uwaa~~~
aku demam weh...actly kelmarin g aku start ase xsedap bdn...dlam sklaz siap gigil2 lagi..tapi semalam mmg tewok la aku demam..siap skt kepale, batok, selsema, sakit tekak, skt blakang..nk bgn pown ase x larat...aku g klinik UiTM kat kolej Tun Mamat toh.tapi hampeh!!! stakat tny sakit ape n bg ubt jewk..bkn nye nk cek.pemalas dowh doctor toh.geram aku..


dalam tengah ari sket membe umah aku gtaw UiTM tutop seminggu..mane xnye ramai glew demam..membe aku kat sane jewk da 4 org demam..da tgl 2 org jewk yg g klaz...aku mntk tlg B aku soh amekkan cz aku siyes xlarat...dalam kol 530pm dye smp kolej aku..tapi xske la cz ade bdk toh..argh! wat dye xwujud jewk la..malas nk lyn minah sombong,poyo and gewdix toh..wekk!!!!! ktrunk gerak g umah B jap..singgah jap jewk..pastoh B anta aku g stesen KTM kat seremban...actly b agax moody sket...sian b..umuahXX!! aku smp umah around 1030pm..smp umah tewos baring..bj pown aku xtkr..



keadaan aku tyme demam..skt kowt bdn tyme ney..kepale pown pening



and diz morning alhamdulillah aku da x demam g..juz batok2 and sometimes pening sket..mulot aku pown still ase pahit2 g..to all yg demam toh get well soon k...minom byk 100Plus..heeee




me today..better than yesterday...

Thursday, July 23, 2009

lepas rindu kat b

ari ahad ritoh aku kua ngan b..rindu toh kat dye..lame gax xjmp..last jmp tyme aku g segamat.tyme toh xsalah aku 2hb june..lame kan???so ney aku lepas la rindu aku selepas sekian lame aku bz ngan xtvt kat cni yg agax pack....penat toh mmg penat cz sehari sebelom toh aku kene uruskan PTPTN aku toh...
dye dtg kat UiTM cni..memule dye nk amek aku kat kolej but dye sesat.xtau jalan.so, dye tgu aku kat dpn UiTM jewk..terpakse la aku menapak jap ke sane...
jmp jewk aku ase epy cgt.ase nk plox jewk..huhu...pastoh g umah dye jap cz dye nk amek buku..heee...aku ikot jewk la..dalam kol 130pm ktrunk gerak g dataran pahlawan..kat sane ktrunk tgk wayang ctew ice age 3..bez ctew toh.klaka..pastoh jalan2 n minom starbuks and makan KFC..
pape pown aku mmg epy cgt dpt jmp ngan b aku yg sorunk ney..rindu weh...and he always make me smile and hepi..he know how to treat me, he are the perfect guy for me..he is my prince charming...blew aku ngan dye, dye akan try jage pasaan aku.xsakitkan ati aku..kdg2 toh dye ade gax mara, majok but datz normal la kan..tapi x la slalu...and aku ngan dye pown mmg jarang sgt la nk gado ney...aku bley kate bangge la dpt dye..syukur sgt...
b..
i love you so much....
da jaoh ney b jgn noty..
jg our love k...
umuahhXX!!!
u always in my heart dear

ctew ice age 3 yg sengal tp bez..hehe




cintaku


sayang dye

cayang b selamenye

Saturday, July 18, 2009

PTPTN

argh!!! tension glew ariney...
ariney aku anta borang PTPTN aku...
aku and the genk gerak g auditorium kat uitm toh kol 730am..
tapi da rmai yg dtg..ingt ley la balik awl ke pe kie...
dalam surat cakap start kol 8am..bbut biase la kan melayu..jnji kol 8am.tapi td kol 930am baru nk start...
aku pown tunggu la turn aku...dkt kol 12pm aku pny turn pown sampai la...
blew naek jewk kat stage toh pegawai PTPTN toh ckp dye x trime borang aku cz sign aku bertindih..means aku wat double sign la..dye soh aku g print balik..ko glew! byk toh...dgn pasaan x puas ati aku pown g la meng-print balik borang PTPTN..abez sume sign mama and ayah aku tiru..bantai jewk.asal ade nmpk rupe owkay la kan...
so pas da siap aku isi balik borang toh aku pown anta la..alhamdulillah la dye accept...
da siap toh aku and housemate aku (Lisa) tunggu amin and maliza lax cz amin ade probz dkt mini traskrip dye..lame toh tunggu dorunk...lame pny pasal aku nad lisa pown g la mkn kat 1kedai mamak yg dkt ngn uitm ney..
ya Allah! terkezut berukzzz aku blew nk bayar toh..
aku juz amek nasi separoh and also daging sket..air plax aku amek air teh ais jewk..
teh ais dye RM1.60..nasi dye RM7.90..glew mahal weh..
sengkek aku diwatnye..dala ngah kering..ayah aku lax lom masokkan duet lagi...
botak aku lau camney...
mmg xg da la kat kdai toh...

and riney b aku siket bengang ngan aku..dye nk sgt jmp aku tapi aku bz..aku ingtkan PTPTN toh lame cam aku diploma dlu..tak tau lax tengah hari da ley siap..so dye bengang la cz xdpt jmp..dye da jnji ngan membe dye..so xley la kan...sowey cgt b...

Tuesday, July 14, 2009

the H1N1

kat kampus alor gajah da ade student kene H1N1..takot gax la..tyme tau toh aku kat umah...aku ingat memule mmg xnk balik la cz toh kat mlake gax..tapi pikir2 aku pny kampus bkn alor gajah..so aku cekalkan ati gax utk balik..haha...
balik jewk cni bdk2 bising ckp ade bdk kampus aku ney da kene H1N1..tapi dye bdk bkn dox kolej...aku da start isau..aku balik toh kak nina demam..xlame pastoh kak nieza lax demam...mmg cuakz gax cz dorunk sebilik ngn aku and dorunk jgk JPK kolej Tun Mutahir..malam sebelomnye dorunk g anta bdk g hospital cz ade student yg demam..
and now...aku da kene selsema..mlm tadi berair2 jewk idong aku ney...smp ade yg tny aku sihat ke x cz mgkin muke aku pucat gaxnye(aku xtgk cermin lax)..pg tadi tyme nk g klaz aku dgr bdk yhg kene H1N1 toh juz suspek jewk..blom kompem lagi...
b aku soh g check..tapi staff klinik kat cni sume kene kuarantin...so mgkin aku juz bli panadol jewk jap lagi...
kawan2..aku takot............

xoxo!!!

hehe..aku bukak aku pny blog td..
zera ade comment...
alahai cik zera..
bkn aku x rndu xoxrian law..
aku rndu korunk jgk....
alolo..manjew lax..hahaha..
terajang ko kang..hahaha
to kwn2 yg disayangi and diingati..
so far aku ley control my life here..
walaupon it's lil bit penat kan...
same2 kite doakan yg terbaik buat sume k....
xoxo!!!
rindu nk hang-out ngn korunk.....
weh t kite g shopping same2 taw...
g shopping selendang kat petaling street...heeeeee
k la...misz u all

Wednesday, July 8, 2009

UiTM SEGAMAT dihatiku slamanya.....

now aku da jd student UiTM Bandaraya Melaka..
tapi...jiwa aku kosong kat cni...siyes la..aku nk balik segamat balik...
i really miss the environment there..member2 aku..my luv...
byk memory aku kat sana..
kat cni lau ckp jewk pasal memory kat segamat toh aku mmg meleleh air mate la...
mane taknye...rindu glew kowt..
lau b aku call mst aku nk nengez..
smlm msg ngan intan pown aku nk nangez..
ney aku tgh type ney pown sebenarnye nk nangez..
aku rndu suasane nk g klaz kat sana..
suasana bilik ngan roomate...
kat WDL1 kolej byduri...
suasana kolej...
kat admin...
kat LT...
kat DST...
dgn xtvt yg bez kat sana...
kat cni walaupown tgh bandar aku x ase ape...
ya Allah tolong la aku..
tenangkan jiwa aku kat cni...
kepade those yg masih study g kat segamat aku nasihatkan korunk bersyukur la dpt kat sn n hargai la mase kat sane..lau ade xtvt toh g la cz tue akn tinggalkan memory yg sgt bermkne kat korunk...cz u will miss segamat so much!
segamat ney bez aku ckp korunk...rmai ex segamat nk balik segamat..ade yg da mintak transfer segamat da pown....
to all my fwend yg da terpisah toh aku juz nk ckp aku sgt rndukan saat ngan korunk...
pika, akk rindu pika..
atun, aku rindu ko..
linda, aku rindu ko..
intan, aku rindu ko..
izni, aku rindu ko..
to wingmate aku rindu korunk...
to classmate aku rindu korunk gax..
to segamat student, i miss u all..
akk benteng, pak guard, mak guard, kak guard, staff, pakcik bus, makcik cleaner, semua la..
and yg paling aku rindu My Love...Muhammad Husaini B. Hairuddin..syg rindu b...
i miss Segamatrian so much!!!!!!
UiTM Segamat di hatiku...
p/s=UiTM segamat jewk..UiTM laen x termasok dlm carta lgsg k...