Sunday, March 22, 2009

nota untuk 3 sahabatku...


sedey..
kecewa..
toh la yang aku ase..
aku ase kehilangan sahabat yg agax rapat ngan aku..
aku tak tau ape salah aku kat dorunk sampai dorunk wat aku camney..
aku keseorangan jewk..
boring!!!!
sejak masok sem baru ney dorunk cam da berubah

pe salah aku korunk treat aku camney??
slame ney kita kongsi sume same2..
but now aku korunk da wat tak wujud jewk..
korunk wat cam aku ney tunggul..
kalau gelak dulu same2 kite gelak..
but now...
korunk jewk bertiga gelax tanpa aku tau ape yg korunk gelakkan..
kalau la korunk paham and tau ape yg aku ase..
aku sayang korunk..
aku tak nak friendship yg kita bina ney musnah camtoh jewk..
kalau aku wat salah korunk juz speak it out juwk..
gtau aku amende salah aku..
jgn wat aku tertanya2 and jgn hukum aku camney..
korunk pown mst xske kalau bezfwend korunk wat cam ane yg korunk wat kat aku skang..
aku ney manusia biase..
ade ati n pasaan gax can manusia len
aku harap korunk sedar and paham pasaan aku..

Wednesday, March 18, 2009

let's answer da tag!!

meh sini aku nk tag korunk..
menjawab tag ney ley mengimbau sket2 kenangan zaman aku masih kanak-kanak ribena..
tyme toh ase dunia ney indah jewk dgn gelak tawa..
aku rindu zaman kanak-kanak aku...

5 tabiat buruk dizaman persekolahan..
1.tdow dalam kelaz..haha..standard la toh kan..malam2 kat umah tdow lambat.g skolah lax awal pagi..so ngantok la jadinye..lagi2 dulu kat skolah aku dok bawah kipas..lagi la syok proses hibernasi aku toh..hehehe..
2.berborak..hehe..dulu klau cikgu mengajar bowink aku borak ngan membe sebelah..tup2 kantoi n kene berdiri atas kerusi.naseb baek tak kena berdiri atas meja..adus malu2...
3.g toilet n melencong tmpt len..ney antare hobi aku tyme skolah dulu.lau aku ase bowink aku ckp kat cikgu "cikgu, sy nk g toilet" then aku g la toilet.tp aku g toilet agax lame..bkn melabur ke ape.aku akan round dulu satu skolah sebelom aku masok kelas balik..hehehe
4.tak buat kerja sekolah..aku dulu agax malas la nk wat kije skolah ney.lau cikgu toh garang aku wat.lau tak, tgk mood la.lau rajin aku wat.lau x, mmg xwat la..pnh gax la copy paste je kije skolah cz aku lupe ade kije skolah..hehe
5.masok kelas lambat..ney bkn tyme kol 730am toh..aku slalunye lambat masok kelas tyme bler pas rehat toh..pegrh! malas tol nak menapak g kelas balik..tau2 t kang tdow jewk dlm kelaz cz da kenyang mkn nasi lemak la, kuih la, mee la..hehe..


3 Subjek Kesukaan dan kenapa
1.English..aku minat english tyme skolah dulu. ney sume influence tyme UPSR la.tyme to english aku agax terok la.so start jewk nek form1 aku mmg blaja english tol2 smpai jadi minat ngan english.bebudak PKA3!!! ingat lagi tak coyotito...hehehe
2.Math..aku minat mengira.tapi skang cam da kureng..huhu..dulu tyme skolah aku mmg akan wat la kije math toh.lau cikgu soh wat 5 soalan aku wat 6 ke 7 soalan..hehe..konon2 rajin la..wekk!!!
3.Bahasa Melayu..aku minat gax la BM ney.aku ske wat ayat and plg ske lau wat karangan n karangan toh bentok bebas.mmg ley goreng jewk la.t kang macam2 aku cter.ade alien la, masuk gua ajaib la..haha..imaginasi tinggi beb! pnh skali karangan aku jd contah karangan terbaek kat Teknik Dulu.nek lunyai gax la paper aku toh cz cikgu pown copy and student pown ramai yg bace..jgn jelez..hehe

Menarik pada aku
1.aku jis sabar jewk..cool..hehe
2.aku akan lebihkan org len dari dri aku sendiri
3.aku seorang yg setia.untung sape dapat aku..hahaha
4.jnis merendah diri.ecececeh!
5.ade 6th sense..

Aku paling suka
1.dpt mkn yg sedap2
2.travel
3.shopping
4.spend time ngan membe2 especially xoxo!
5.bersame PriNCe aku.toh yg paling aku ske

Aku tak boleh hidup tanpa…
mama and ayah aku and also family aku..tanpa dorunk sapelah aku ney..

Siapa aku hubungi setiap malam sebelum tidur
semestinya the one and only my PriNce @ muhammad Husaini yg tercinta

Kepada Siapa aku nak sebarkan TAG ni
xoxo zera
xoxo ain
xoxo farah
adal
khon
zoey
rere
ajim
erma

Sunday, March 15, 2009

g melaka

ari jumaat aritoh b aku ajak balik umah dye cz ari sabtu nk kua g melake.
nani ajak aku ikot..
oleh sebab aku tak ade pape kije, aku pown on jewk la..

ceh2...b aku ney da ade keta da..
amboi2 bkn men lagi dye..
mentang2 da ade myvi..
abez la aku pasney..ramai la gurl kejar dye...
kene control ney..hehe..
ari jumaat toh gerak da petang..dalam kol 6 smp umah.
memule xde pape xtvt..juz wait tomorrow jewk g melake k..
ari sabtu kitorunk g melake..
yg g aku, b, atan, nani,ezal and also ieda..
gerak dalam kol..
tapi..hehe..salah masok highway..
patotnye amek ke JB tapi teramek ke KL lax..haha..
da sampai kat melake aku merajok..
hehe..biase la..
kes jelez..
lame gax la aku merajok toh..dari memule dtg sampai la kol 8 lebih camtoh baru aku owkay..
seb baek b aku toh pujok..
aku da siap nangez g dalam cinema.
then dye plok aku n pujok aku..
tenang sket ati aku ney..
tyme kua cinema aku pakai speck..nk cover mate aku yg da merah toh..
tapi xsmpai 5mnt aku pkai..
aku ase cam org bodoh sgt.
mane tak nye..
aku ase org glew pown xpkai speck kol 8 MALAM!
hehe..wat malu jewk..
around kol 930 bertolak balik..smpai umah kol 1130pm..
kitorunk mkn dulu..
ariney aku balik UiTM around kol 4 td..
smpai cnie dalam kol 630..
aku epy and bahagia cgt..
dalam duka ade suka..
hehe...
i love you so much!!!














Thursday, March 12, 2009

tag by zera

Rules : Answer the questions, and bring up 3 reasons why for that answer.
1. Apa kau rasa bila tengok gambar ex kau dengan perempuan lain(gf baru)?
pedulik plak aku..watpe nk pk org yg sakitkan kite n siksa idop kita tol x??
juz aku ase sian ah kat minah malang toh cz dye xknl n xtau camne perangai sebenar insan bernama Nurazmi Fazreen toh..
2.TV Show yang paling kau minat.
aku ske tgk american next top model..
3.Lagu apa yang kau dengar sekarang?
love story by Tylor Swift..bez lagu toh..feel glew ah dgr
4.Rasa terganggu tak dengan soalan yang berkaitan dengan sex?Kalau terganggu,apa kau buat?
biase jewk..open la.tapi depend pade soalan lew..kalau da melampau aku ignore jewk la..
5.Teringin nak makan Krabby Patty tak?Knapa?
nk2.mmg teringin sgt..
dlm cter sponge bob toh cam sedap jewk nmpak walaupon juz cartoon jewk..hehe..
well mr Crab, please give me 1 Krabby Patty..
6.Movie yang kau paling suka tengok
sume yg bez aku ske tgk..
so far aku ske tgk cter Geng Pengembaraan Bermula..
citer Madagascar2
sng cter sume la aku ske..
cz aku slalu tgk movie..hehehe
7.Brand makeup yang kau pakai
MAYBELLINE and L'OREAL..
tapi ade gax yg laen..
8.Suka The Beatles tak?
The Beatles??erm..kenal toh..tapi xlyn lowh..hehe..sorry dude!
9.Kenal Muse tak?
Muse??cam knl.underground band ryte?
10.Berapa pasang kasut kau ada?warna apa?
kire pulak aku berape pasang kasot aku ade..
kale plak aku mane nk ingt sume..adei..
yg aku tau..
ley kate sume my kasut beli kat VINCCE and also nose..
11.Still teringat kat ex kau atau pon dah totally forget?Kenapa?teringat???
i don't wanna remember it anymore and wanna focus on my love skang jewk cz he really understand me. and...i truely love him..
12.Kata2 terakhir untuk ex kau yang sebelum ni............
wahai En. Nurazmi Fazreen..don't repeat da same mistake just like wut do to me k cz it's really hurt. jage sket perangai toh and jgn nk pk negatif jewk..lagi satu jgn ske mengungkit.awk toh bkn perfect pown..jgn skew nk bandingkan ur gf with another gurl especially ur ex.ingat ko pny ex toh perfect sgt ker?? n kalau da salah toh pandai2 la mengaku salah n mintak maaf..n jgn nk berkire and jimat@kedekut k..lagi satu yang penting..baran ko toh tolong ah kurangkan..pk gax baran org len.jgn ingt ko sorunk jewk baran..
13.Apa benda yang kau ketagih sangat?
hehe...shopping!!!!
14. Sapa kau nak tag lagik?
memandangkan xoxo sume da kena tag..
aku nk tag
apiz my kzen
khon
rere
ajim
erma

SURPRISE!!!!!!!

"assalamualaikum..Syazwani ade"
aku pown g la kat pintu bilik aku..
"ye.."
"syazwani eyh?ney ade delivery"
fuyooooo!!!! aku dpt bunge and satu box adiah..
mmg surprise glew ah kan..
yang Linda dpn pintu pown ley sekali jerit. tapi dye lax yg lebih jerit..hahaha..
xpe.. berkongsi kegumbiraan org kate..
well..
adiah toh tak lain tak bukan dari my pRinCe lew..
sweet and romantik glew kan?
hehe..
ney mau seminggu aku dox sengeh ney..
xpnh kowt dpt surprise camtoh...

inside the card lax dye tulis..
3 roses for you
2 of heart
1 love
4 ever
-Huz-
well...thankx sgt b..
cyg b sgt...










Wednesday, March 4, 2009

MITEK 2009

MITEK 2009!!!
stand for Minggu Terbuka Kolej..
diz xtvt start ari kames sampai la ari ahad aritoh..
banyak gerai yg bukak..and also byk gax xtvt and pertandingan..
mase kames aku g seminar kesihatan. anjuran MITEK gax la..
bez ah gax seminar toh. dat miss pandai interact student.
dye byk ckp pasal hormon2 ney..actly diz seminar more about gurlz..
but boyz pown ade gax tyme toh..including my b..
jumaat malam lax ade citrawarna..
bez ah tgk budak2 ney perform..
ade yg wat lawak, menari zapin la..macam2..
tema adat melayu..
Kolej Si Manja Kini menang. aku mmg xley blah tol.
dorunk pny glew bowink kot..
bagi aku kolej Nilam g bez..
sabtu malam aku and my b g tayangan filem Wayang..
bez ctew toh..tapi don't know why filem toh x bape market...
ari ahad lax tgk cter Syurga Cinta.
heaven la cz ktrunk la group 1st yg dpt tgk ctew toh..
ctew toh d tygkan kat cinema 21 may 2009.
tp aku da tgk dulu..aku g ngan b aku lew.
xley dok sebelah2..
so aku dox belakang dye..hehe..
dye jelez aku ckp Awal encem..haha..
sian my b...
jalan la jelez b..umuahxX!
only you my love..
so aku advice korunk sume g la tgk ctew toh..
lawak, cinta, islamic sket..
pelakon lax haziq yg tom tom bak, awal and heliza...
bez la..
t aku nk g tgk lagi!!!!!

i'm back

halu....
lamenye aku xmeng-update blog aku ney kan..
well..i'm little bit bz lowh...
bkn sengaje xnk update..
actly da byk menda jadi tyme aku xupdate..
don't worry cz i will write it here..hehe..
lately aku byk assignment and also present..
not also dat, aku gax bz sket cz ade test..
aku agax stress la..
tapi so far aku ley handle lagi..
to xoxo!
weh, diz week aku balik!
wait 4 me!
misz you all!!