Saturday, January 24, 2009

bermulanya mid-term..(n_n)v

yea...!!!
cuti mid-term 1week..
smlm aku balik dari segamat ke KL..nek bus ngan pika..
dalam bus taknak panas glew..aku ase cam udang kene goreng jewk..
sabo2..
sampai umah dalam kol 730pm then ayah ajak g dinner..
balik2 jewk dinner mmg da penat.aku pown landing baek punye atas katel..ahh...hehe..
today aku balik kampong..bertolak dalam kol 7pg tadi..singgah sane.singgah sini so sampai la umah maklong aku kol 430pm lbh krg..aku tgk anak sepupu aku yg 1st.hehe..cute..name dye mohd naufal najhan kowt..tak ingat lax..haha..alang2 kzen aku ney ade broadband aku update la jap..

naufal


skang ngah ujan.line pown slow jewk..
pasney nak balik umah nenek kat Kg Sri Tujoh..lau da balik sane xtvt tak laen tak bukan g pantai la..n aku nk mkn som tam..hehe..t nk ajak zana g KB mall kowt..tgk la..aku lom planning pape lagi..

balik KL mgkin ari rabu o kames..aku drive t cz ayah drive Camry dye..aku bwk keta yg ney la..honda accord..
k la..tak taw nk ckp pe da..hehe..

aku jadi mama wani..haha..

p/s: rindu la kat pRinCe!!!

Friday, January 23, 2009

ku ingin kamu...


Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku
Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani…
Sentuhanmu bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerakku
Tersimpan di hati kecil ku
Bahawa dirimu terindah untukku
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Kuingin selalu menjagamu
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

Monday, January 19, 2009

Trip to Melacca!!!!!! and also at his house (n_n)v

yeah!!!!!
trip to melake mmg bez.g ari sabtu..sape yg g??mestilah aku, priNce,mira,ejim,komal n 2 gurls and also bambu.eyh lupe lax.wan ade skali..sampai melake jewk kitorunk separate..komal, bambu and those gurlz g jln ntah ke mane..mira mstila jalan ngan en.ejim kita toh..aku??udah semestinyew la ngan my buah ati and also wan...

aku,PriNcE,wan,ejim and mira g men bowling..cam lawak lax..aku and mira asek masok longkang jewk.naseb baek ngan aku2 skali tak masok tyme nak baling toh.bygkan kalau aku jadi camtoh.then t aku kua kat tempat bola toh kua..hmm.lawak siot!hahaha..da la aku baling takde style langsong! malu2...those boyz mmg hebat ah..jelez jewk tgk..
pastoh g karaoke jap.nyanyi 4lagu jewk..tapi ejim and mira tak masok.dok lua jewk..ade la minah kat box blakang ney nyanyi gelew semangat.sekali ngan dance. tak bley blah..naseb baek la takde stage..lau tak aku rase dye jewk terkinje2 macam monyet kene sengat tebuan...haha..
then tyme to tgk wayang!!! kitorunk tgk citew bedtime stories..aku and pRinCe amek couple sit.hehe..lawak la citew toh.lagi2 tyme lidah dye kene sengat tebuan..haha..tapi aku ske la bugsy.cute glew..mate dye beso..

bedtime stories


da abez tgk wayang, wan beli broadband..wan..t nk pinjam yup..hehe...aku, pRiNce and wan lepak kat dataran..amek2 gambo..tapi malangnyew....adek priNcE terdelete sume gamba toh.so tak ley la aku upload kat cni..nak wat cam ane.da takdew rezeki...

around 830pm kitorunk bertolak balik..ejim and mira balik uitm..aku,pRiNcE and wan balik umah pRinCe..cuak gax la nk tdow umah priNce..sebelom ney juz dtg jewk.toh pown bkn tdow pown..sebenarnyew dalam keta aku majok nganb. seb baek la dye pandai pujok..hehe..

sampai umah dalam kol 1130pm.pas salam ngan mak dye, aku mandy jap.then kua mkn..pas mkn and anta membe wan, kitorunk balik umah.around 1230am sampai umah..lepak jap dpn tv then aku da ngantok.tyme to sleep...zzzzzz...
pagi toh aku bgn kol 830am.g dpn tgk sume ngah terbongkang lagi.cute pRinCe tdow..ingat nk kacau dye tdow tapi sian lax..aku masok bilik balik cz aku mati kutu. tak taw nk wat pew..kol 1030am aku bgn cz bunyi tv bukak.mmg dorunk da bgn tapi juz atan and nany jewk..2 org g xbgn2 g..ish3..hehe..dalam kol 11 baru pRinCe aku ney bgn..then g kdai ayah dye bfast..tgh ari tolong mak dye masak kat umah..hehe..dalam kol 330pm bertolak balik..heaven glew ah tyme dok umah pRinCe..hehehe...

aku dan dia

cintaku selamanya

Saturday, January 17, 2009

Tentang aku...

..FAMILY...
aku ank sulung dari 6 adik beradik..yg 2nd name Norsyazana. 3rd name Noor Najwa, 4th Mohd Lokman Al-Hakim, 5th Norsyaliza and last Mohd Alef Helmy..ayah aku kontraktor and ade own company Unimelur Sdn Bhd..mama xkije.tapi mama pandai wat biznez sndirik...aku lax lahir pada 4th Feb 1988 kat Kelantan..

..SCHOOL..
1st aku skolah tadika la kan.aku sekolah kat PASTI ILMI kat taman dagang jaya..then pas 2 thn skolah tadika, aku pown melangkah ke primary school..pagi aku skolah kat SK Lembah Jaya and ptg g skolah agama Sek Ren Agama Lembah Jaya.then mase aku darjah4 aku tukar skolah.tapi skolah kebangsaan jewk la..aku skolah kat SK Tasek Permai sampai la nk masok secondary school..secondary school aku skolah kat SMK Tasek Permai.aku skolah kat SMK Tasek Permai sampai form3 jewk..form4 aku dapat tawaran masok teknik..so aku pown memulekan lembaran baru di sekolah baru iaitu Sekolah Menengah Teknik Setapak Kuala Lumpur and aku amik kos Pengajian Kejuruteraan Awam...

..XOXO GIRLS..
ney genk aku..kitorunk skolah teknik sesame dulu..kitorunk mmg rapat la..dalam xoxo ney ade aku, ain, farah, zera and also ita..kitorunk slalu hang out sesame..walaupon dulu pnh ade krisis antara aku n ain, tapi toh la yg wat kitorunk makin rapat..dulu kitorunk lau ade xtvt skolah masti join.tapi kitorunk lbh berminat join xtvt lua sekolah.examples..kitorunk join english camp, then masok competition drama english peringkat daerah kat convent bukit nenas.then kitorunk gax g GT Japan..lagi pe eyh? owh ye..g tgk orkestra kat dewan filharmonic petronas and byk g la..well..they r my soulmates...love you girls!

..MY BOY..
sebelom ney aku ade boy laen..but now boy aku hanya sorunk.the one and only my B..husaini..knl ngan dye agax lame la.tyme aku part4..tapi skang baru cple..dulu dgn ex aku tak tahan dengan perangai dye.toh yg aku mntk clash toh..with my new relationship aku harap akan berkekalan and aku akan yang terbaek untuk dye..because of wut?the only reason is because i love him so much...

..ALLERGY..
ney aku pelik sket.slalunye org allergy ngan seafood ke ayam ke.tapi aku allergy dgn antibiotik..tapi bukan sume antibiotik la.ade 1 jewk yg xley mkn.lau aku mkn gax t tgn aku akan gatal and bengkak gelew..

..ACCIDENT..
aku pnh xcdent yg aku ase paling tewok dalam idop aku..aku kene 3 jahitan.org yg xcdent ngan aku toh membe aku gax.dye koma 2 ari..mase toh muke aku bengkak glew kot.xnmpk mke aku pown.aku pecah darah kat dalam mate.mate putih belah kanan aku jadi merah..2,3 mgu gax la baru ilang darah dalam mata toh..
aku gax kene 5 jahitan kat tapak kaki kanan.ney gara2 nak selamatkan adik aku dari terpijak kaca.alih2 aku yg terpijak..terbelah kaki aku dwatnye...geron tak ctew aku???

dala aku tak taw nak ctew pe g dah..huhuhu...

Friday, January 16, 2009

macam2 la...

ney besok punye cerita..
wanna know wut???aku nk g Melaka sox ngan mira,ajim,komal n semestinya my PriNce la..mst heaven glew tol x??hakhak..
aku baru lepas wat rebond balik..aku g wat ari kames aritoh..wanna know wut??org kat salon toh ckp rambot aku wosak da..grrrr!!!! ney sume pasal rebond xjd toh!
Sumpah aku x g situe dah!!!tapi selepas wat treatment rambot aku da kembali owkay..pas rebond jmp pRinCe..sampai ati dye ckp aku nmpk chubby.nak kene ney..biar la.cubby2 pown awek sape kalau bkn awek u jgk b oit! hehe
actually aku byk kali online..aku nk upload gmbr kat myspace aku.tapi kebengangan melanda diriku cz nk uploag toh glew lembab..aku ley siap macam kije tapi upload xley2 ugax..ish! nk kene hempok jugak broadband ney..
sabo ye wani..
sabo...
to someone...
i wanna say sorry..i didn't mean to hurt ur feelings.i know wut u feel cz i'm gurl juz like u...
papepown..be strong..in da future mst ade yg lagi baek dari dye...jgn benci2 kite taw..kite nmpk awk jeling kite aritue..

Monday, January 12, 2009

10 Dec 2008

diz la date paling bersejarah antare aku n PriNcE!!
heaven glew kowt..akhirnya setelah sekian lame...
thankx God...
actually kitorunk pown tak tau ugax.tetibe jewk da cple..klaka kowt..
blew org len tny jewk aku x tau nk jwb pe..dye pown camtoh ugax..hehe..
malam 10 Jan 2009 aritoh kitoruk gayut..lame..2jam ugax ah..3am baru tdow..toh pown sbb kitorunk pny krdt masing2 da abez..malam toh aku tny la dye sbnrnyew blew date sbnrnyew..
then lepas dizcuzion dilakukan so kitorunk pown decide 10 Dec 2008..tapi xsgke da sebulan da..hehe..heaven dowh...aku cayang dye cgt!!!
today aku balik segamat.nek bus jewk..seb bek bus masok dalam..otw balik kolej jmp pRinCe jap. aku nak bagi buah tangan sket dari Mekah..sekali ngan aku amek laptop aku kat dye la..skew kowt dapat jmp dye..k la..t aku update lagi yup!

Wednesday, January 7, 2009

Sorry to all

lame kan aku tak update...skang da masok sem baru..so aku agax bz la...diz week 9hb ayh aku balik dari Mekah..t luse aku balik KL la.t aku nk pujok ayah aku pasang broadband.huhu..hope ayah aku bagi...smlm En.Kamal wat quiz..glew ah.da la aku xblajo pape lagi.mmg jawab quiz pown men hentam jewk la.ikot logik..hehe...
b4 balik segamat dalam ari sabtu toh aku,pika and mira g shopping!!! kitorunk shopping kt KLCC..beratos gax ah aku abez.weeh zera! aku da beli bj kat Romp toh..haha..mira shopping glew byk.aku ase ade dalam RM250 kowt dye abez..aku dalam RM150 kowt..pika myB dlm RM200
ari ahad aritoh aku balik dari KL ke Segamat..sebelom toh amek my PriNcE dulu kat umah dye..
kire jumpe la mak ayah dye..hehe..heaven dowh..tapi ati aku agax berdebar2 gax ah sebelom nk sampai toh..then kitorunk balik segamat same2..
now about rebonding lax..
aku xpuas ati tol la ngan rebond aku. xcm rebond pown.nmpk cm iron biase jewk.geram dowh..t la after 1 week lau x ok gax aku g rebond balik ah tapi aku sumpah xkn g kedai toh da.aku g kat tempat aku g rebond 1st tyme dulu jewk..my PriNcE ckp owkay jewk rambot aku.tp aku yg ase x skew..ntahla b..t tgk la cam ane...
mlm tadi pRinCe ajak g Melake nex week. insya-allah kitorunk g t..blom dizcuz dgn lebey mendalam..hakhak..
to xoxo gurlzzz..
weh..aku nk hang out ngan korunk g la...

Thursday, January 1, 2009

Welcome 2009!!!

welcome 2009...
bnyak suke duka diz year..
sume akan aku smpan dlm ingatan aku..
aku nak bina semangat baru...
yang sedey aku da xnk ingat lagi dah...
diz year aku clash ngan jemmy and diz year also aku ngan priNcE..
patah tumbuh hilang berganti kate orang toh...
well..with xoxo aku epy..thankx girls...u make my life perfect...
roomates aku pown same gax..korunk mmg bez..
to pRinCe...i love you so much and thankx cz always make me hepi and i try to make u hepi with me..umuahxX!!!
genk!! sowey aku x update blog..aku bkn ade broadband pown cm korunk..t la aku psg...
byk g kan aku x update.hehehe....t la aku update..