Friday, July 15, 2011

Pasrah Segalanya


Pernah hati ini terguris
Denan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Ku tabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalakn mereka yang ku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Ku serahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala apa yang terbuku di hati

Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci





Tuesday, July 12, 2011

1st photoshoot by Focal Oblique team

hello readers sekalian...

lama gila kan tak update..hehe..cam agak kemalasan yang melampaui batas la kalau nk update blog ney..heeee..
k actually aku dah attend photoshoot session ney da lama da..just tak update jewk dalam blog lagi..

tema nya...street photoshoot...masa mula-mula sampai i thought hanya sorang photographer jewk..but bila sampai..HAMEK KAU!! almost 15..and..I'M THE ONLY MODEL..gila cuakkk..dah la thats my first time kan.at least kalau ada model lain boleh jugak tiru-tiru posing ke pe ke.heee..k terase hot plak sekejap masa tue cz semua mata-mata memandang daku..*blushing*..hari ahad dekat bukit bintang..ha tak nak ramai orang pulak kan...

setelah berkenalan dengan all the photographer, dorunk pown memulakan aksi tembak-menembak..macam-macam style..sampai baring-baring   =_="   ....

my first experience was really awsome~!! thanks to all the photographer yang sangat friendly..next time ajak sayer shoot lagi taww..heeee..

jom usha hasil kerja mereka jom


by bobby

by bobby


by bobby

by eb

by ache

behind da scene

by azmi



by eb

by hafeez

by hafeez

by mabai

by mabai

by mofa

by mofa

by noza

by shakan

by shakan
eyh~!! haha..terjumpa pulak Cik Epal

p/s: saya budak baru belajar..

Thursday, July 7, 2011

Abu..please come back

Hello Readers..

seari dua ney aku cm sedey sket la..hmm..my cat hilang..semalam dia keluar umah..then teros tak balik-balik..selalunya kalau dia keluar mesti balik tp sampai sekarang tak ada...aku ney macam terbunyi-bunyi jewk loceng dekat tali leher dia tue..selalunya kalau dia bergerak, mesti loceng tue berbunyi...OMG!! terlalu rindukan ABU..

he's cute rite?
memula dulu mama yang bawak balik abu kat rumah..masa tue dia kecik lagi..kat rumah, aku selalu lak tue usap-usap dia.kadang sampai tidur sama-sama..n abu ney memang manja.suka gesel-gesel badan dekat orang..lagi satu abu ney memang pandai..kalau panggil dia mesti dia datang..yang selalu mandikan abu, aku la...memula dulu memang dia bising sikit..tapi da lama dia owkay da..hehe..so kebersihan dia memang dijaga la k..no kutu-kutu..hehe..one more thing, kalau aku balik malam-malam mesti dia tunggu depan pintu..so bukak-bukak pintu da nampak beliaw...

memang selalu pemalas
gaya tidur memang super extreme..
now he's gone...tadi bangun jewk tidur aku terus cari abu..kot-kot dia ada balik..tapi tak ada..puas dah cari.tak jumpa jugak..ney mesti kes ada orang da kidnap abu ney..hmmmm..i will not imagine abu kne langgar n mati k!! nope!! never happen..



hmmmm.....abu, balik cepat..semua orang tengah tunggu abu..smartheart pown banyak lagi dalam bekas ney..sape nak habiskan..balik cepat k..miss u (T__T)